Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. října 2022 9:30
Čas čtení 4:41
Denisa Šútorová

GAP pobláznil generaci Z, timberlandy prý nikdy nevyšly z módy. Podzimní outfit oživíš i luxusním kloboukem Ruslan Baginskiy

GAP pobláznil generaci Z, timberlandy prý nikdy nevyšly z módy. Podzimní outfit oživíš i luxusním kloboukem Ruslan Baginskiy
Zdroj: Michael Kors
MÓDA MÓDA
Uložit Uložené

Kabelky, které konkurují světovým značkám, za dostupné ceny, džíny měnící historii, boty dělící svět na dva tábory či vintage mikina generace Z. Toto je osm značek, které ze svých produktů udělaly kultovní a nadčasový trend.

Kabelky, které konkurují světovým značkám, za dostupné ceny, džíny měnící historii, boty dělící svět na dva tábory či vintage mikina generace Z. Toto je osm značek, které ze svých produktů udělaly kultovní a nadčasový trend. Za některé si sice připlatíš, ale jedno je jisté. Vytáhnout je budeš moci i příští sezónu... a s velkou pravděpodobností i tu další.

V Refresheru ti pravidelně přinášíme různé módní články a inspirace outfitů ze zahraničí, ale i z českých a slovenských ulic. Více podobných článků o módě najdeš v této sekci. Tvorbu kvalitních výstupů můžeš podpořit prostřednictvím klubu Refresher+, a všechny články si tak přečteš bez omezení.

1. Timberlandy

Jedny z nejvíce ikonických bot světa „timberlandy“ se začaly vyrábět již v roce 1973 díky Sidneymu Swartzovi. Právě on přišel s nápadem originální nepromokavé obuvi, která představila novou techniku ​​v obuvnickém průmyslu. Kromě toho, že byly boty nepromokavé, se vyráběly také z odolné kůže nubuk.

timberland
Zdroj: Timberland

Dnes již celosvětově uznávaná kotníková obuv byla nejprve určena venkovanům a dělníkům v továrnách, kteří ocenili její odolnost vůči vnějším těžkým pracovním podmínkám. Koncem 80. let popularita bot mezinárodně stoupala. Podle The New York Times americké letušky v té době kupovaly desítky párů timberlandů (v hodnotě pohybující se přibližně od 3 do 6 tisíc korun), jen aby je prodaly za dvojnásobnou cenu v Itálii. 


Ve stejném období se žluté boty začaly objevovat i v newyorských čtvrtích Harlem, Brooklyn nebo Bronx a začátkem 90. let se staly poznávacím znamením newyorských raperů a hip-hopu.


Timberlandy se proslavily ve žluté barvě, ta však v té době vůbec nešla ruku v ruce s trendy na molu. Přesto způsobily šílenství na celém světě a žlutá zůstává poznávacím znamením značky dodnes. Timberlandy už koupíš ve více barevných provedeních, barevná paleta začíná modrou a šedou a končí bledě růžovou. Značka představuje také nespočet nových stylů včetně bot s vysokým podpatkem.

timberland
Zdroj: Instagram/Timberland, Kampaň Veneda Carter

2. Oxfordská košile Ralph Lauren 

Každý by měl alespoň jednou za život vlastnit pořádnou košili, a to bez ohledu na to, zda je milovníkem módy, či ne. Ralph Lauren je spolutvůrcem americké identity a klasikou, která nikdy neomrzí. Potvrdila by to i Rachel Green z Přátel. V modelech značky, která má v logu hráče póla na koni, budeš trendy stejně dnes jako za deset let.


U Ralpha Laurena si můžeš zařídit celý šatník, ale jeho kultovkou jsou zejména košile... a ne ledajaké košile. Jedná se o specifický typ oxford, který je známý speciálním druhem látky původně vyráběné ve Skotsku. Materiál je tlustší, odolnější a drží tvar. Značka si na slavných oxfordských košilích doslova vybudovala svoji identitu.

ralphlauren
Zdroj: Ralph Lauren

Zkombinuješ je s doplňky, pleteným svetrem či vestou nebo se širokými džíny a meze se nekladou ani při výběru obuvi.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 123349 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Které boty rozdělily svět na dva tábory a řadí se na seznam ošklivých.
  • Jaké klobouky najdeš v luxusní nabídce značky Ruslan Baginskiy.
  • Jakým modelem pobláznila značka GAP generaci Z.
  • Která značka kabelek za dostupnou cenu konkuruje Louisi Vuittonovi, Guccimu a značce Coach.
  • Která značka džínů si již desetiletí drží první místo.
Domů
Sdílet
Diskuse