Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
29. října 2022 9:36
Čas čtení 0:35

Z Ukrajiny uprchlo před válkou již 14,3 milionu lidí. Dalších sedm milionů je vysídleno

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Z Ukrajiny uprchlo před válkou již 14,3 milionu lidí. Dalších sedm milionů je vysídleno
Zdroj: TASR/AP

Tři čtvrtiny utečenců odešly do čtyř sousedních členských zemí EU.

Podle nejnovější studie, kterou v pátek zveřejnil Evropský podpůrný úřad pro azyl (EASO), Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) a Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD), z válkou postižené Ukrajiny uprchlo dosud 14,3 milionu lidí. Dalších více než sedm milionů je v důsledku ruské agrese vysídleno v rámci samotné Ukrajiny, informuje TASR.

29. října 2022 7:22 Čas čtení 0:47 Rusko oznámilo, že dokončilo mobilizaci 300 000 záložníků Rusko oznámilo, že dokončilo mobilizaci 300 000 záložníků

Studie analyzovala situaci kolem ukrajinských uprchlíků k srpnu letošního roku. Z celkového počtu 14,3 milionu Ukrajinců, kteří před válkou uprchli do zahraničí, zhruba tři čtvrtiny odešly do čtyř sousedních členských zemí EU: do Maďarska, Polska, Rumunska a na Slovensko, píše agentura DPA.


Do srpna se rozhodlo vrátit zpět do vlasti více než šest milionů ukrajinských uprchlíků. Na území samotné Ukrajiny je v důsledku ruské invaze vysídleno přes sedm milionů obyvatel, z nichž většinu tvoří ženy.

Téměř třetina z vysídlenců musela opustit své domovy, resp. dočasná útočiště, opakovaně, uvádí se ve společné studii EASO, IOM a OEDC.

Domů
Sdílet
Diskuse