Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
31. října 2022 v 12:30
Čas čtení 1:05

Část české vlády dorazila do ostřelovaného Kyjeva, kromě Fialy tam bude jednat dalších sedm ministrů

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Část české vlády dorazila do ostřelovaného Kyjeva, kromě Fialy tam bude jednat dalších sedm ministrů
Zdroj: Vláda ČR

Jedním z hlavních témat jednání bude vyjádření jasné podpory Ukrajině a pokračování nejen vojenské, ale i humanitární pomoci.

V pondělí dorazila do ukrajinského hlavního města Kyjeva část české vlády. Mezivládních konzultací se kromě předsedy vlády Petra Fialy (ODS) účastní ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL), ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09), ministryně obrany Jana Černochová (ODS), ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti), ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) a ministr dopravy Martin Kupka (ODS).

Delegace by měla jednat i s prezidentem Zelenským

Fiala zahájil jednání se svým ukrajinským protějškem Denysem Šmyhalem. Ke konzultacím se mají následně připojit výše zmiňovaní členové kabinetu. Jedním z hlavních témat je podle Úřadu vlády ČR vyjádření jasné podpory Ukrajině a pokračování nejen vojenské, ale i humanitární pomoci. Jednání se bude týkat také poválečné obnovy Ukrajiny. Ministři budou také mluvit o tom, jak se na obnově mohou podílet české firmy. 

Česká delegace by měla v rámci programu jednat také s předsedou Nejvyšší rady Ukrajiny Ruslanem Štefančukem nebo s prezidentem Ukrajiny Volodymyrem Zelenským. Předseda vlády následně s ukrajinským prezidentem podepíšou společnou deklaraci k euroatlantické perspektivě pro Ukrajinu. Kromě toho si čeští ministři připomenou vznik československých legií a jejich první přísahu položením květin na pamětní desku chrámu na Sofijském náměstí.

24. května 2024 v 8:00 Čas čtení 4:36 Už dávno to není magické místo. Rusové na Bali ve velkém skupují nemovitosti a celé pláže, založili si tu Novou Moskvu Už dávno to není magické místo. Rusové na Bali ve velkém skupují nemovitosti a celé pláže, založili si tu Novou Moskvu

Ukrajinská média v pondělí ráno informovala o tom, že raketové útoky ze strany Ruska zasáhly Kyjev a další ukrajinská města. Podle ukrajinské armády vypálilo Rusko na Ukrajinu nejméně padesát pět raket. To způsobilo výpadky elektřiny v několika oblastech včetně hlavního města.

Domů
Sdílet
Diskuse