Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Ilona Hobzová
31. října 2022 8:09
Čas čtení 0:54

Těsně před příjezdem české vlády začaly na Kyjev dopadat ruské rakety

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Těsně před příjezdem české vlády začaly na Kyjev dopadat ruské rakety
Zdroj: Twitter/Václav Smolka

Výbuchy byly slyšet i v centru Kyjeva, podle tamních médií dochází k ostřelování i dalších měst.

Podle ukrajinských médií začaly v pondělí ráno dopadat na hlavní město Kyjev a další města ruské rakety. Ve stejný den má přitom do Kyjeva dorazit část české vlády na jednání s ukrajinským kabinetem. Podle Deníku N je nyní česká vláda v čele s premiérem Petrem Fialou ještě ve vlaku mimo ukrajinskou metropoli.

Zasaženo je několik měst 

Jen v oblasti Kyjeva bylo podle The Kyiv Independent slyšet asi sedm až osm výbuchů. Sirény ale zní i v dalších místech. Objevily se zprávy, že Rusko kromě Kyjeva zasáhlo také Lvovskou oblast, Dněpr, Mykolajiv, Charkov, Bachmut a další města. Starosta Charkova Ihor Těrechov uvedl, že Rusko ve městě zasáhlo objekt kritické infrastruktury.

Členové české vlády se v Kyjevě zúčastní společného zasedání s ukrajinskou vládou, jednat budou o dopadech ruské agrese i obnově Ukrajiny. Vláda nezveřejnila, kteří konkrétní ministři a ministryně odcestovali. Podle informací Deníku N by měla být česká delegace v tuto chvíli ještě ve vlaku mimo Kyjev.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Premiér Petr Fiala byl jedním z prvních evropských politiků, kteří na území Ukrajiny po zahájení ruské invaze odcestovali. V březnu společně s polským premiérem Mateuszem Morawieckým, vicepremiérem Jarosławem Kaczyńským a slovinským premiérem Janezem Janšou jednal s ukrajinským prezidentem Zelenským.

Domů
Sdílet
Diskuse