Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radka Klučárová
3. listopadu 2022 15:33
Čas čtení 1:05

Policie Slovenské republiky chybovala v případě dvojnásobné vraždy dvou LGBT lidí v Bratislavě

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Policie Slovenské republiky chybovala v případě dvojnásobné vraždy dvou LGBT lidí v Bratislavě
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Policejní operátor dostal informaci o místě pohybu útočníka. Svědek, který na policii zatelefonoval, pachatele údajně znal a viděl ho ještě živého. Policista ale informaci nepředal dál.

V případě dvojnásobné vraždy v Zámecké ulici v Bratislavě pochybil policista. Věcí se zabývá Úřad inspekční služby.


„V dané věci nebylo zatím vzneseno obvinění žádné osoby. Jiné informace v souvislosti s uvedenou věcí nelze v současné době poskytnout,“ uvedlo slovenské Ministerstvo vnitra v oficiálním stanovisku.

Na informaci původně minulý týden upozornil deník Nový čas. Policie dostala ještě v den útoku kolem půlnoci anonymní hlášení s přesným popisem mladého pachatele a polohou, v blízkosti které našla ráno útočníka náhodná osoba. 

Přijal hovor, kolegy neupozornil

Policejní prezident Štefan Hamran pro Denník N potvrdil pochybení v policejních složkách a řekl, že zodpovědní nadřízení vyvodí odpovědnost. Podobné chování v rámci policejního sboru není ochoten tolerovat. Dodal, že zřejmě dojde k propuštění policisty. Hamran upřesnil, že má jít o operátora, který přijal hovor od osoby, která mohla unikajícího vraha vidět. 


Nová zjištění naznačují, že k dopadení pachatele mohlo dojít mnohem dříve. „Všechny policejní složky byly v pohotovosti, jeden operátor přijal hovor, na který kolegy neupozornil,“ vysvětlil policejní prezident.
 

Štefan Hamran policajný prezident
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Operátor podle slov Hamrana skutečně dostal informace o tom, kde se hledaný útočník může nacházet, a nepodstoupil je důstojníkovi, který měl možnost vyslat na místo policejní složky. Informace o poloze pachatele v interním systému policie zanikla. Svědek, který na policii zatelefonoval, pachatele údajně znal a viděl ho ještě živého. 

„Pro mě je nepochopitelné, že člověk, který odslouží v policejním sboru, dostane takovou informaci a neposune ji dále kolegům,“ uvedl Hamran. 

V centru Bratislavy v Zámecké ulici došlo 12. října před podnikem Tepláreň ke střelbě. Na místě zemřeli dva lidé a jedna žena byla zraněna. Útočník z místa činu uprchl. Policie ho našla druhý den ráno mrtvého. Případ vyšetřuje NAKA jako teroristický čin.

Domů
Sdílet
Diskuse