Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
5. listopadu 2022 v 9:18
Čas čtení 1:02

Počasí: O víkendu se výrazně ochladí. Čekají nás teploty do 12 stupňů

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Počasí: O víkendu se výrazně ochladí. Čekají nás teploty do 12 stupňů
Zdroj: Unsplash/Ryoji Iwata/volně k užití

Počasí v Česku ovlivňuje prostupující studená fronta.

Česko čeká o víkendu ochlazení, místy bude deštivo a v noci může i mrznout. Uvádí to Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve své nejnovější předpovědi. Zvlněná studená fronta bude v sobotu postupovat z území Česka dále k východu směrem na Slovensko, za ní se k nám pak začne rozšiřovat tlaková výše od jihozápadu.

Sobota: 8 až 12 °C

V sobotu meteorologové očekávají převážně oblačno až zataženo, na západě přechodně až polojasno. Nejprve ojediněle, během dne i místy se objeví přeháňky a na východě občas i déšť. V polohách nad 1 200 metrů nad mořem se mohou vyskytnout i srážky smíšené.

5. listopadu 2022 v 6:00 Čas čtení 5:46 Nejlepší bazény v Praze: Plavecké areály nabízí studentské vstupné i finské sauny Nejlepší bazény v Praze: Plavecké areály nabízí studentské vstupné i finské sauny

Během sobotního odpoledne a večera (vyjma východu území) bude srážek i oblačnosti ubývat – místy se ale místo toho budou tvořit mlhy. Nejvyšší teploty meteorologové předpovídají v rozmezí od 8 do 12 °C, v tisíci metrech na horách kolem 4 °C. 

Neděle: 7 až 11 °C

V noci na neděli bude jasno až polojasno, místy se ale mohou objevit mlhy nebo i nízká oblačnost. Na východě Česka očekává ČHMÚ oblačno až zataženo a zejména zpočátku místy déšť, který bude v Beskydech i trvalejší. Nejnižší teploty klesnou na +3 až –1 °C, na východě kolem +5 °C. 

Jasno až polojasno bude v neděli i přes den. Ještě ráno a dopoledne se ovšem místy může objevit nízká oblačnost nebo mlhy, které se ojediněle udrží po celý den. Ojediněle může také mrholit. Večer bude přibývat oblačnosti a Čechy místy přepadne i déšť. Nejvyšší teploty se budou podle předpovědi pohybovat kolem 7 až 11 °C, při mlze nebo nízké oblačnosti kolem 5 °C. 

Domů
Sdílet
Diskuse