Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
20. listopadu 2022 13:26
Čas čtení 0:42

Fotogalerie: Jak vypadají obří stadiony na mistrovství světa v Kataru? Někdo si myslí, že jako vulva

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Fotogalerie: Jak vypadají obří stadiony na mistrovství světa v Kataru? Někdo si myslí, že jako vulva
Zdroj: FIFA World Cup Katar 2022/propagační materiál/volně k užití

Prohlédni si, jak vypadají stadiony, na kterých se bude hrát mistrovství světa ve fotbale.

Mistrovství světa v Kataru, které dnešním dnem začíná, se uskuteční na osmi obrovských stadionech. Sedm z nich je kompletně nových a jsou vystavěné od nuly, jeden prošel rozsáhlou přestavbou. Během stavby stadionů se objevovaly hlasy o tom, že druhý postavený stadion Al Janoub Stadium vypadá jako vulva, a lidé si na internetu ze stavby od architekty Zahy Hadid dělali legraci. Co připomínají stadiony tobě?

20. listopadu 2022 11:00 Čas čtení 6:24 V Kataru začíná mistrovství světa ve fotbale. Při výstavbě areálu zemřely tisíce imigrantů, fanoušci vyzývají k bojkotu V Kataru začíná mistrovství světa ve fotbale. Při výstavbě areálu zemřely tisíce imigrantů, fanoušci vyzývají k bojkotu
StadiumStadium StadiumStadium
Zobrazit galerii
(16)

Podle nejnovějších údajů Fatmy Al Nuaimi, výkonné ředitelky pro komunikaci Nejvyššího výboru pro realizaci a odkaz mistrovství světa, stálo osm stadionů 6,5 miliardy dolarů. 

Dřívější odhady celkových nákladů, zahrnujících také všechny hotely, silnice, veřejná prostranství a dopravu, stejně jako stadiony, uváděly částku kolem 220 miliard dolarů, ale nejnovější celková částka je nižší a pohybuje se kolem 200 miliard dolarů.

Mistrovství světa v Kataru provází řada kontroverzí. Kromě úplatků jde také bohužel o vážnou lidskoprávní rovinu, jelikož nevládní organizace po dobu 12 let, kdy výstavba komplexu trvala, upozorňovaly na vykořisťování a příšerné podmínky, ve kterých dělníci zázemí pro World Cup staví. Během stavby komplexu zemřelo v Kataru přes 6000 dělníků z Nepálu, Indie a Bangladéše. 

Domů
Sdílet
Diskuse