Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ivan Koribanič
25. listopadu 2022 16:25
Čas čtení 1:06

MS 2022 v Kataru: Brankář Walesu brutálně skopl útočníka. Červená karta a špatný výkon „draků“ přinesly výhru Íránu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
MS 2022 v Kataru: Brankář Walesu brutálně skopl útočníka. Červená karta a špatný výkon „draků“ přinesly výhru Íránu
Zdroj: Getty Images/Pool

Podobný zákrok brankáře na hráče přitom není prvním na probíhajícím šampionátu.

Přestože byl ve skupinovém zápase MS 2022 v Kataru mezi Walesem a Íránem mírným favoritem právě Wales, po závěrečném hvizdu se z vítězství radovali překvapivě hráči Íránu. Už v 16. minutě zvedl varovný prst pro Wales záložník Íránu Ali Gholizadeh, který vstřelil gól, ale ten kvůli ofsajdu neplatil.

Stav 0:0 platil až do 86. minuty, kdy k míči dobíhal útočník Karim Ansárífárd. Proti němu se rozběhl brankář Walesu Wayne Hennessey. Útočník Íránu byl u míče dříve a dokázal jej špičkou kopačky posunout, následkem čehož už nezasáhl brankář. V plné rychlosti následovala srážka, která zpočátku vyvrcholila pouze žlutou kartou pro Hennesseyho.

Guatemalský rozhodčí Escobar po prohlédnutí záznamu systémem VAR své rozhodnutí přehodnotil a 35letého brankáře poslal červenou kartou pryč ze hřiště. Do brány se postavil také zkušený brankář Danny Ward, ale o jednoho hráče oslabený Wales zápas pouze dohrával a čekal na cennou remízu.

Té se však nedočkal, protože v 98. minutě dalekonosnou střelou zpoza pokutového území rozhodl o vítězství Íránu obránce Roozbeh Cheshmi. Wales nakonec kapituloval a ve 101. minutě dostal další gól na 0:2 od Ramina Rezaeiana, který přeloboval brankáře i dobíhajícího obránce.

Faulovaný Karim Ansarifard zápas dohrál, v souboji s brankářem naštěstí neutrpěl žádná zranění, stejně jako Hennessey. Podobný střet brankáře s hráčem není na šampionátu prvním. V zápase Saúdské Arábie proti Argentině, když „arabští sokoli“ překvapivě zvítězili 2:1, se ošklivě zranil obránce Jasser Al-Šahrani. Toho zasáhl kolenem do tváře vlastní brankář Mohammed Al Owais.

Jasser Al-Šahrani po převozu do nemocnice absolvoval operaci slinivky břišní. Kromě toho se bude doléčovat z otřesu mozku, ze zlomeniny čelisti, z vnitřního poškození hrudníku, břicha a vnitřního krvácení.

Domů
Sdílet
Diskuse