Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
28. listopadu 2022 9:49
Čas čtení 1:18

Kim Čong-un znovu ukázal dceru, mluví se o jejím nástupnictví

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Kim Čong-un znovu ukázal dceru, mluví se o jejím nástupnictví
Zdroj: TASR/AP

Severokorejská agentura ji označila za Kimovo nejmilovanější dítě.

Kim Čong-un se podruhé v krátké době objevil na veřejnosti společně se svou dcerou Ču-e. Severokorejská média v neděli zveřejnila fotografie z návštěvy vůdce Kim Čong-una u raketových expertů, kteří se podíleli na vývoji mezikontinentální balistické rakety Hwasong-17. Dívce je podle médií teprve okolo deseti let, aktuálně se ale spekuluje o jejím možném nástupnictví vzhledem k tomu, jak často na veřejnosti v poslední době vystupuje. 

Kim má možná i staršího syna, ten se ale veřejně nikdy neobjevil

Severokorejská státní tisková agentura dívku označila za „Kimovo nejmilovanější dítě“. Je to přitom jen týden, co se tamní vůdce s dcerou na veřejnosti objevil vůbec poprvé. Sledovala s ním start balistické rakety. 

„Je to určitě nápadné. Fotografie Ču-e stojící po boku otce, zatímco ji oslavují technici a vědci podílející se na posledním startu ICBM, rozhodně podporuje myšlenku, že ji začínají stavět do pozice potenciální nástupkyně,“cituje stanice CBS Ankita Pandu, spolupracovníka americké Carnegieho nadace pro mezinárodní mír.

Státní média, která ve svých prohlášeních zdůrazňují Kimovu otcovskou lásku k ní, možné teorie podle Pandy jen potvrzují. „Navíc obě její první veřejná vystoupení se odehrála v souvislosti se strategickými jadernými zbraněmi, což jsou korunní klenoty severokorejské národní obrany. To mi nepřipadá jako náhoda,“ doplnil Panda.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Podle jihokorejské tajné služby jde o Kimovo druhorozené dítě. Kromě Ču-e má prý ještě dvě děti, narozené v letech 2010 a 2017. Existenci a jméno Ču-e poprvé zmínil americký basketbalista Dennis Rodman, když severokorejského vůdce v roce 2018 navštívil. 

O dalších dvou údajných Kimových dětech se Severní Korea nezmiňuje. Spekulace, že jeho nejstarším dítětem je syn, však vedou některé odborníky k otázce, jak se dcera může stát Kimovým nástupcem vzhledem k hluboce patriarchálnímu charakteru severokorejské společnosti, v níž převládají muži.

Domů
Sdílet
Diskuse