Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
30. listopadu 2022 14:20
Čas čtení 0:55

4 kg pervitinu mohla vyrobit skupina z Olomoucka. Zadržela ji policie

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
4 kg pervitinu mohla vyrobit skupina z Olomoucka. Zadržela ji policie
Zdroj: Policie ČR

Policie zadržela organizovanou skupinu lidí, která na Olomoucku vyráběla pervitin.

Olomoučtí kriminalisté zadrželi organizovanou skupinu, která vyráběla drogy. V trestním stíhání jsou tři lidé z Kroměřížska a Prostějovska. Obviněni jsou ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Policie o tom informuje na svých stránkách.

„Kriminalisté zahájili trestní stíhání tří osob, dvou mužů ve věku 29 a 35 let a třiačtyřicetileté ženy. Starší z mužů pochází z Kroměřížska, mladší muž a žena z Prostějovska,“ popisuje případ mluvčí Libor Hejtman. Na výrobě metamfetaminu (pervitinu) se podíleli nejméně od začátku roku 2022 do poloviny letošního listopadu.

„Trojice obviněných vytvořila organizovanou skupinu, ve které měl každý člen svou úlohu. Společným jednáním tak každý významnou měrou přispěl k výrobě metamfetaminu ve velkém rozsahu. Cílem jejich počínání byl finanční zisk, který dle poznatků kriminalistů obratem zmizel v herních automatech,“ popsal Hejtman.

Policie zajistila chemikálie na výrobu 4 kg metamfetaminu. Přesné množství podle Hejtmana zajistí až případný znalec z oboru kriminalistiky, odvětví chemie. Staršího muže měla policie zadržet přímo při výrobě drogy, která byla v tekutém stavu.

„Všichni obvinění byli v minulosti odsouzeni pro různorodou trestnou činnost a trestní stíhání je vedeno vazebně. V případě prokázání viny a odsouzení jim hrozí tresty odnětí svobody na deset až osmnáct let,“ uzavírá Hejtman.

Domů
Sdílet
Diskuse