Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vojtěch Vanda
30. listopadu 2022 19:40
Čas čtení 0:47

Tragická smrt kvůli selfie: Teenager ve Walesu nepřežil pád ze skály

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Tragická smrt kvůli selfie: Teenager ve Walesu nepřežil pád ze skály
Zdroj: Unsplash/Andrea Ledda/volně k užití

Osmnáctiletý waleský student Fynley Jones doplatil na pózování pro fotku na skalní římse, když se školou navštívil horu Pen Pych.

Waleský student doplatil na pózování pro fotku a přišel o život. BBC informovalo o smrti osmnáctiletého Fynleyho Jonese na hoře Pen Pych, která se odehrála v květnu. Nyní se přišlo na to, že během pózování uklouzl na skalní římse a před kamarády z ní spadl. Přestože se záchranáři snažili, život mu nakonec nezachránili. O vyšetřování tragédie píše i Walesonline.

27. srpna 2020 16:11 Čas čtení 0:30 Češka zahynula při pózování v Alpách, zřítila se ze 150 metrů Češka zahynula při pózování v Alpách, zřítila se ze 150 metrů

I přes rychlý převoz do nemocnice se nedalo nic dělat, Jones si totiž přivodil zranění hlavy způsobené velkou silou. Mladík, jenž měl rád právě chození po horách, surfování a skateboarding, se nakonec nedožil ani nástupu na Aberystwythskou univerzitu, kde měl studovat obor umělá inteligence a robotika.

„Fynley se se skupinou spolužáků fotografoval na vrcholu hory. Rozhodl se zapózovat na římse, která byla pevná, a bohužel ztratil půdu pod nohama a upadl. Pád to byl ze značné výšky, načež Fynley utrpěl smrtelná zranění,“ dodala asistentka koronera Rachel Knight.

Pózování před smrtí

Nejedná se o neobvyklý případ. Před dvěma lety jsme tě informovali o smrti Češky v Alpách, která nezvládla pózování a zahynula po pádu ze stopadesátimetrové výšky. Stalo se to během túry s přítelem z obce St. Nikolai im Sölktal přes jezero Kaltenbachsee. Tam ale nedošli, třiadvacetiletá žena podklouzla a zřítila se.

Domů
Sdílet
Diskuse