Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Viktor Kniš
1. prosince 2022 7:29
Čas čtení 0:44

Zelenskyj pozval Elona Muska na Ukrajinu, aby naživo viděl spoušť po ruské armádě

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zelenskyj pozval Elona Muska na Ukrajinu, aby naživo viděl spoušť po ruské armádě
Zdroj: TASR/AP

Musk na začátku října otevřel na Twitteru hlasování o uzavření míru mezi Moskvou a Kyjevem.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve středu kritizoval amerického miliardáře a podnikatele Elona Muska za návrh mírové dohody o ukončení války na Ukrajině a pozval ho na návštěvu své válkou zmítané země. Informuje o tom BBC a NY Times.

Musk na začátku října otevřel na Twitteru hlasování o návrhu uzavření míru mezi Moskvou a Kyjevem. Navrhl natrvalo ponechat poloostrov Krym Rusku, uspořádání nového hlasování pod záštitou OSN ve čtyřech okupovaných oblastech na východě Ukrajiny a neutrální status Ukrajiny.

Přesvědčte se na vlastní oči 

„Myslím si, že buď na něj má někdo vliv, nebo si nějakým způsobem vyvozuje závěry sám,“ řekl Zelenskyj prostřednictvím videospojení k účastníkům konference DealBook pořádané deníkem The New York Times.

„Chcete-li pochopit, co zde Rusko udělalo, přijeďte na Ukrajinu a uvidíte to na vlastní oči. A pak nám řeknete, jak tuto válku ukončit, kdo ji začal a kdy ji lze ukončit,“ vzkázal Muskovi ukrajinský prezident.

Musk v říjnu oznámil, že jeho společnost SpaceX bude nadále financovat satelitní internetovou službu Starlink na Ukrajině, a to i přesto, že na tom prodělává. Musk se takto vyjádřil poté, co naznačil, že tento projekt již nebude schopen dále financovat.

Domů
Sdílet
Diskuse