Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
5. prosince 2022 10:43
Čas čtení 1:35

Mikuláš v Praze: Nadílku dostanou děti na Staroměstském náměstí, v zoo nebo na Vltavě

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Mikuláš v Praze: Nadílku dostanou děti na Staroměstském náměstí, v zoo nebo na Vltavě
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

Máme pro tebe pár zajímavých tipů, kde najít Mikuláše, anděly a čerty.

Mikuláš má podle kalendáře svátek 6. prosince, už o den dříve ale probíhá mikulášská nadílka. Mikuláš spolu s anděly rozdávají dětem dárky, čert má za úkol strašit a symbolicky trestat zlobivé děti. Máme pro tebe tipy na místa v Praze, kde můžeš letos Mikuláše a další bytosti potkat.

Mikulášská na Staroměstském náměstí

Na Staroměstském náměstí začne v 16:00 hodin mikulášská show s názvem Andělské Vánoce. Děti mohou soutěžit ve výlovu dřevěných kaprů a zapojit se také do klání s vařením sněhu. Chybět nebudou vánoční písničky v podání Marty Vančové. Mikulášskou nadílku završí rodinné zdobení stromečků. Na akci naváže v 18:30 koncert Dick O’Brass.

Mikuláš v zoo

V areálu pražské zoologické zahrady chodí celé pondělí čert, anděl a Mikuláš a rozdávají dětem drobné dárky. V 15:30 je možné trojici potkat u komentovaného setkání s ďábly medvědovitými.

Mikulášská jatka

„Každý rok 5. prosince chodí po Praze spousta Mikulášů, čertů a andělů. Není to divné? Neměli by andělé létat, čerti skákat a Mikuláš zářit? Ty pravé čerty, anděly a Mikuláše můžete dopřát svým dětem i sobě! Děti projdou nebem plným létajících andělů, peklem, kde budou čerti skákat až ke stropu, a skončí u zářícího Mikuláše, laskavého a vlídného. Kdo byl hodný, dostane na cestu jablíčko nebo bramboru. A ti ostatní skončí v cirkusovém pekle,“láká na mikulášskou akci Cirk La Putyka, který sídlí v Hale č. 7 holešovické tržnice. 

23. dubna 2024 14:00 Čas čtení 2:17 Co dělat v Praze o víkendu: 5 tipů na následující sobotu a neděli Co dělat v Praze o víkendu: 5 tipů na následující sobotu a neděli

Pátého i šestého prosince se koná také dvacetiminutová živá prohlídka divadla za doprovodu andělů, čertů a vánočních skřítků, a to v pěti kolech od odpoledne do pozdního podvečera.

Mikulášská na střeše Radost

Mikuláš bude dětem nadělovat také na střeše Radost na Žižkově, a to od 18:00 do 20:00 hodin. Rodičům, kteří by chtěli, aby jejich dětem předal vánoční nadílku Mikuláš, stačí dopředu připravit pro své ratolesti balíček se vzkazem a předat ho organizátorům. Malé překvapení je podle organizátorů připravené i pro dospělé. Vstupné je 100 korun se svařákem nebo moštem v ceně, děti do 15 let mají vstup zdarma. 

Čerti na Čertovce

Kde jinde by se měli nacházet čerti než na Čertovce. Vltavské břehy sice zaplní obyvatelé pekla, bezpečno před nimi ale bude na palubě celodřevěných lodí. Ty budou vyplouvat každých patnáct minut od 16:00 do 21:00 hodin z tajemného podzemního přístaviště Judita. Plavby probíhají na lodích typu Vodouch a Bivoj a trvají třicet minut. Čerti budou chrlit strašidelné pověsti, hodné děti ale na Vltavě odmění i Mikuláš. Vstupenky najdeš tady.

Domů
Sdílet
Diskuse