Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
5. prosince 2022 v 19:38
Čas čtení 0:53

Policie vyhodnotila napadení novináře: pokuta 20 tisíc

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policie vyhodnotila napadení novináře: pokuta 20 tisíc
Zdroj: Policie ČR

Policie vyhodnotila projev agrese jako přestupek.

Lidé, kteří na demonstraci napadli novináře serveru Aktuálně.cz Radka Bartoníčka, jsou podezřelí z přestupku proti občanskému soužití. Policie o tom informovala na Twitteru. Situací se bude dále zabývat Úřad městské části Prahy 1.

„Policisté vyhodnotili incident jako podezření z přestupku proti občanskému soužití, kdy se podezřelý, jenž atakoval novináře, dopustil hrubého jednání. Celá věc tak byla odevzdána Úřadu městské části Prahy 1 k projednání, přičemž za tento přestupek hrozí pokuta až 20 tisíc korun,“ napsala policie na Twitteru.

Radek Bartoníček byl napaden na protivládní demonstraci 17. listopadu. Policie začala případ vyšetřovat na základě zveřejněných videí. Server Aktuálně.cz chování agresorů, kteří Bartoníčka na demonstraci napadli, odsoudil.

„Při demonstraci 17. listopadu jsem pouze mapoval celkové dění, dělal jsem rozhovory a natáčel samotný dav před sebou. V těch chvílích se mě snažili někteří jedinci dostat mimo čelo průvodu, přestože jsem nikomu nebránil v pohybu. Jeden z nich mi srazil mobilní telefon, kterým natáčím,“ uvedl Bartoníček.

7. února 2024 v 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

V souvislosti s napadením Bartoníčka upozornil server Romea také na rasistické poznámky, které demonstranti směřovali na adresu redaktora České televize Richarda Samka.

Domů
Sdílet
Diskuse