Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
5. prosince 2022 20:10
Čas čtení 1:01

Nová socha Putina v Praze 6 má vyslat signál Česku, Ukrajině i Rusku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Nová socha Putina v Praze 6 má vyslat signál Česku, Ukrajině i Rusku
Zdroj: TASR/AP Grigory Sysoev

Socha Vladimira Putina se objevila na náměstí Interbrigády v Praze 6. Tam, kde dříve stále socha maršála Koněva.

Na náměstí Interbrigády v pražských Dejvicích se místo Koněva objevila socha prezidenta Ruské federace Vladimira Putina. Zobrazuje jej jako skřeta, který sedí na plynovém kohoutu, aby ho uzavřel. Informuje o tom iniciativa Dárek pro Putina, která vybírá peníze na nákup vybavení pro ukrajinskou armádu. Akce je rovněž spojena se sbíráním podpisů v petici pro odpojení ruské ambasády v Praze od energií.

„Na Prahu 6, na místo, kde stál kdysi Koněv, tak tam jsme dopoledne instalovali novou sochu. Je to skřet s tváří Putina, který zavírá kohout. Proč? Aby si všichni připomněli, že za energetickou krizi může on,“ napsala iniciativa Dárek pro Putina na Twitter.

„Abychom získali víc podpisů ke zhasnutí v rusácké ambasády v Bubenči. A abychom popřáli ozbrojeným silám Ukrajiny k jejich zítřejšímu svátku. Kamarádi ve zbrani, tady Vám fandí víc lidí, než si myslíte! Držte se,“ dodali lidé z iniciativy.

23. dubna 2024 14:00 Čas čtení 2:17 Co dělat v Praze o víkendu: 5 tipů na následující sobotu a neděli Co dělat v Praze o víkendu: 5 tipů na následující sobotu a neděli

Socha by podle autora měla vysílat signál do České republiky, že situaci na Ukrajině je potřeba řešit. Informovat by měla také Ukrajince o sounáležitosti. Rusko podle organizátora Dalibora Dědka dostává jasný signál. „Tak jak tady dříve stála socha maršála Koněva, který byl vnímán pozitivně, tak nyní svoji historii poplivali,“ citují Dědka Seznam Zprávy.

Putinova socha půjde po třiceti dnech do dražby na nákup zbraní pro Ukrajinu.

Zpět
Sdílet
Diskuse