Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Prague Bike Fest.
23. dubna 2024 14:00
Čas čtení 2:17
Sponzorovaný obsah

Co dělat v Praze o víkendu: 5 tipů na následující sobotu a neděli

Co dělat v Praze o víkendu: 5 tipů na následující sobotu a neděli
Zdroj: Pexels / Cristian Salinas Cisternas
KULTURA CO DĚLAT V PRAZE? PRAHA TIPY NA VÝLET PRAHA
Uložit Uložené

Táhne tě to ve slunečných dnech ven? Poradíme ti, kde můžeš o víkendu nasát jarní atmosféru.

Praha nabízí nekonečné možnosti pro nejrůznější aktivity, ať už sportovního, uměleckého, nebo kulturního rázu. Přesto se může stát, že ti po nějakém čase začnou docházet nápady, jak v hlavním městě trávit volný čas. Proto jsme pro tebe připravili 5 tipů, kam si o následujícím víkendu zajít na příjemnou procházku, dobré jídlo nebo za sportem.

1. Dej si nejlepší koláč široko daleko

V údolí Únětického potoka se ukrývá oáza s těmi nejlepšími koláči, které jsi kdy ochutnal*a. Jmenuje se hospůdka U Lasíků. Nabízí tam hned několik druhů sladkých a slaných koláčů, buchty, ale i polévky a menší snacky jako chléb se sádlem. A samozřejmě Únětické pivo. K hospůdce dojdeš příjemnou procházkou podél Únětického potoka nebo dojeď na zastávku Únětice, obecní úřad a odtud je to cca čtyři minuty pěšky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený U Lasíků (@u_lasiku)

2. Zajdi na Prague Bike Fest

Adrenalinové show, expozice, testování kol, workshopy, pumptrack a spousta dalších atrakcí. To tě čeká na největším cyklofestivalu v Praze, který se o víkendu koná na Výstavišti Praha. Pro návštěvníky je připravený bohatý program se zaměřením na různá odvětví cyklistiky, od crosscountry až po silniční cyklistiku. Budeš si moci prohlédnout výstavy fotek a videí z cyklistického prostředí, poslechnout zajímavé přednášky a sledovat profesionály, jak předvádí dechberoucí triky.

Akce nadchne nejen všechny, kteří nedočkavě vyhlíželi příchod jara, aby mohli vytáhnout kolo na projížďku. Každý si tam najde to své. Speciální program je připravený i pro děti, které si mohou vyzkoušet dopravní hřiště nebo testovací okruh.

Prague Bike Fest probíhá o víkendu 27. a 28. dubna. V sobotu od 10 do 19 hodin a v neděli od 10 do 18 hodin. Je to v centru města, takže se tam pohodlně dostaneš MHD, autem nebo přímo na kole. V takovém případě si ho můžeš rovnou vyšperkovat v mycí, sušicí a mazací zóně a načerpat u vystavovatelů inspiraci na pečující přípravky i featurky, které ti zpříjemní jízdu.

koupit vstupenky na prague bike fest
Prague Bike Fest
Zdroj: Prague Bike Fest

3. Zažij noční Prahu jako turista 

Hledáš spíše večerní aktivitu? Staň se turistou ve svém městě a vyzkoušej Pub Crawl. Je to taková „tour de bar“, kdy se parta lidí sejde na domluveném místě a obráží společně restaurace, kluby a bary. Funguje v různých evropských městech a Praha není výjimkou. Na Pub Crawl chodí převážně turisté, takže se můžeš seznámit s novými lidmi různých národností a zažít super noc.

malorka, párty, klub, disko, noc
Zdroj: Unsplash/David Jackson

4. Poznej Prahu z vodní hladiny

Už máš pražské uličky prochozené křížem krážem? Poznej město z jiného úhlu a prozkoumej ho na šlapadlech. Vyjížďka je ideální způsob, jak si užít hezké počasí a navnadit se na přicházející teplé dny. Z vodní hladiny uvidíš hlavní památky, jako je Pražský hrad, Karlův most nebo Tančící dům. Asi nejznámější půjčovna šlapadel se jmenuje Slovanka a nachází se na Slovanském ostrově.

Praha, řeka
Zdroj: Pexels / TomasHa

5. Všichni na Petřín, ty na Doubravku

Věděl*a jsi, že je na Černém Mostě rozhledna? 23,5 metru vysokou stavbu s názvem Doubravka najdeš v přírodním parku Čihadla. Originální konstrukce je vytvořená převážně z akátového a dubového dřeva, obsahuje však i ocelové díly. Rozhledna dokonce v roce 2019 obdržela Národní cenu za architekturu. Na vrchol si vyšlápneš slušných 98 schodů, ale přímo pod rozhlednou si pak můžeš u dubových stolů posedět a odpočinout. A potkáš tam určitě méně lidí než na Petříně.

Tip: Když tě náhodou přepadne hlad, zajeď si do food trucku v holešovické tržnici na pořádný burger nebo sladké palačinky. Nebo si v sobotu ráno přivstaň, zajdi do Haly 22 pro čerstvé suroviny od místních dodavatelů a připrav si z nich perfektní sobotní oběd.
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Holešovická tržnice (@holesovickatrznice)

Domů
Sdílet
Diskuse