Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová TASR
6. prosince 2022 9:39
Čas čtení 0:51

Moskva obvinila Ukrajinu z dronového útoku v ruské Kurské oblasti

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Moskva obvinila Ukrajinu z dronového útoku v ruské Kurské oblasti
Zdroj: TASR/AP/Kremlin Pool

Na letišti nedaleko Kursku, které leží zhruba 100 kilometrů od ukrajinských hranic, hoří zásobník paliva. Podle ruských úřadů šlo o dronový útok Ukrajiny.

Vojenské letiště v ruské Kurské oblasti hraničící s Ukrajinou se stalo terčem dronového útoku, uvedl v úterý tamní gubernátor Roman Starovojt. Stalo se tak den poté, co Moskva obvinila Kyjev z dronového útoku na dvě armádní letiště v ruské Rjazaňské a Saratovské oblasti. Informovala o tom ruská agentura TASS a také TASR na základě zprávy agentury AFP. 

„V důsledku dronového útoku v oblasti letiště u města Kursk začal hořet zásobník ropy. K obětem nedošlo. Požár je v současné době lokalizován,“ napsal Starovojt na svém Telegramu, avšak neupřesnil, odkud byl dron vystřelen.

Kursk leží zhruba 100 kilometrů od ukrajinských hranic. Gubernátor minulý týden uvedl, že ukrajinské jednotky provedly v Kurské oblasti několik útoků, které způsobily výpadky proudu. Ukrajina se k útokům z úterý ani z minulého týdne nepřihlásila.

Pondělní dron si údajně vyžádal tři úmrtí a čtyři zraněné

Ruské ministerstvo obrany dodalo, že podobný dronový úrok ze strany Ukrajiny proběhl také v pondělí. Podle slov ministerstva se nepřátelská země pokusila provést dronový útok na dvě armádní letiště v ruské Rjazaňské a Saratovské oblasti. Údajně zasáhl také vojenskou základnu Engels v Saratovské oblasti s drony sovětské výroby. 

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Úlomky dronů po pondělním výbuchu měly podle ruského resortu obrany zabít tři vojáky a zranit další čtyři, sdělilo také ministerstvo. Mírně poškodily dvě ruská letadla. Informaci se ale zatím nepodařilo ověřit. 

Domů
Sdílet
Diskuse