Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
7. prosince 2022 14:10
Čas čtení 0:50

Uber v Laponsku vymění auta za sobí spřežení

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Uber v Laponsku vymění auta za sobí spřežení
Zdroj: Unsplash/Norman Tsui/volně k použití

Společnost Uber nabízí lidem pobývajícím ve finském Laponsku neobvyklý způsob dopravy. Zákazníci si v předvánočním týdnu budou moci místo auta objednat sobí spřežení, které je doveze kamkoli.

Společnost Uber reaguje na blížící se Vánoce a svým zákazníkům ve finském Laponsku nabízí nový způsob dopravy. Lidé dostanou možnost vyměnit jízdu klasickým automobilem za jízdu v sobím spřežení. Saně si zákazníci mohou zarezervovat stejným způsobem jako jakoukoli jinou jízdu, a to v týdnu od 12. do 18. prosince, píše společnost ve své tiskové zprávě. Líbila by se ti taková výměna?

7. prosince 2022 7:33 Čas čtení 0:35 Kvůli ledovce hrozí komplikace. Výstraha platí v těchto pěti krajích Kvůli ledovce hrozí komplikace. Výstraha platí v těchto pěti krajích

Sobí spřežení si pasažéři v Laponsku mohou objednat klasicky v aplikaci Uberu. Na saních je pak kočí doveze, kam budou chtít, stejně jako by jeli v autě. Službu Uber Sleigh mohou lidé využít v týdnu od 12. do 18. prosince. 

Sobí spřežení bude vždy vyjíždět z turisticky oblíbeného Apukka Resortu, kam lidé často jezdí za sledováním polární záře. Zákazníci, kteří si zarezervují projížďku na saních, se mohou těšit na dvouhodinovou projížďku laponskou krajinou, kterou mnozí znají jako domov Santy Clause. 

„Na letošní zimní sezónu se opravdu těšíme, neboť jde o první rok, který nebude žádným způsobem svázán covidovými restrikcemi, a návštěvníci si tak budou moci naplno užít veškerých aktivit, které Laponsko nabízí. Tento rok jim navíc Uber umožní dopřát si i jeden naprosto výjimečný zážitek, a to projížďku sobím spřežením v okouzlujícím městečku Rovaniemi,“ komentuje nabídku CEO společnosti Visit Rovaniemi Sanna Kärkkäinen. 

Zprávy ze světa najdeš na Refresheru na jednom místě.
Domů
Sdílet
Diskuse