Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
14. prosince 2022 12:57
Čas čtení 0:52

„Arogantní ko**t,“ zašeptala novozélandská premiérka v domnění, že má vypnutý mikrofon

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
„Arogantní ko**t,“ zašeptala novozélandská premiérka v domnění, že má vypnutý mikrofon
Zdroj: TASR/AP

Novozélandská premiérka Jacinda Ardern se dostala do úzkých poté, co si myslela, že už má vypnutý mikrofon.

Během úterní debaty v novozélandské sněmovně šéf libertariánské strany Act David Seymour bombardoval Ardern otázkami. Jedna z nich zněla, zda by mohla „uvést příklad, kdy udělala chybu, řádně se za ni omluvit a napravit ji“. Premiérka podle deníku The Guardian odpověděla, že si stojí za prací, kterou její vláda vykonala v uplynulém volebním období. 

Po zodpovězení dotazu se Ardern posadila vedle svého zástupce Granta Robertsona a tiše řekla „takový arogantní ko**t“. Její mikrofon byl ale stále zapnutý, o čemž nevěděla. Její hanlivá poznámka byla sotva slyšitelná v televizním vysílání a většina poslanců sedících ve sněmovně ji přeslechla, podle deníku Independent byla ale zachycena v oficiálním přepisu rozpravy. To znamená, že je „arogantní ko**t“ nyní součástí parlamentního záznamu, tzv. hansardu.

Seymour byl nevybíravým slovníkem premiérky šokován, dodal ale, že se mu Ardern posléze v SMS zprávě omluvila. „Napsala mi: ‚Omlouvám se, není to něco, co jsem měla říct.‘ A dodala: ‚Jak by řekla moje máma, když nemáš nic hezkého na srdci, tak neříkej nic,‘ “ řekl Seymour.

14. prosince 2022 8:30 Čas čtení 6:00 Nový Avatar píše dějiny žánru. James Cameron určil, jak se budou točit filmy další dekádu Nový Avatar píše dějiny žánru. James Cameron určil, jak se budou točit filmy další dekádu

Ardern se ke komentáři vyjádřila posléze i ve středu ve sněmovně: „Jsem si vědoma, že mé včerejší výroky na adresu předsedy strany byly zaznamenány v hansardu. Na základě toho bych chtěla formálně v této sněmovně tyto výroky, které nebudu opakovat, odvolat a omluvit se za ně.“

Zprávy ze světa najdeš na Refresheru na jednom místě.
Domů
Sdílet
Diskuse