Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
16. prosince 2022 14:00
Čas čtení 0:57

Teploty až –16 °C. Meteorologové vydali výstrahu před silnými mrazy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Teploty až –16 °C. Meteorologové vydali výstrahu před silnými mrazy
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

V celém Česku bude od sobotního večera až do nedělního dopoledne platit výstraha v souvislosti se silným mrazem.

Česko zasypala sněhová nadílka a o víkendu se k ní podle Českého hydrometeorologického ústavu přidají také silné mrazy. Meteorologové vydali v souvislosti se silnými mrazy výstrahu, která bude platit pro celé Česko, a to od sobotního večera až do nedělního dopoledne. Teploty by mohly klesat až k –16 °C.

13. prosince 2022 18:45 Čas čtení 1:19 Bez domova jsou v Česku i děti. Takto můžeš pomoci lidem, které čeká krutá zima Bez domova jsou v Česku i děti. Takto můžeš pomoci lidem, které čeká krutá zima

V noci z pátku na sobotu budou teploty klesat k –9 °C a ani přes den se pak nevyšplhají do plusových teplot. První víkendový den tak bude velmi chladný, bude zataženo až oblačno, s teplotami od –7 až –1 °C.

Mrazy pak v noci ještě přibudou. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat od –9 do –16 °C a přes den se pak vyšplhají na pouhých –7 až –3 °C. I v neděli bude zataženo, místy mrznoucí mlhy a ojediněle slabé sněžení. 

Meteorologové vydali v souvislosti se silnými mrazy výstrahu. Nízký stupeň nebezpečí bude platit pro celé Česko, a to od sobotního večera až do nedělního dopoledne. „Hrozí nebezpečí prochladnutí a omrznutí nechráněných částí těla. Doporučuje se chránit se teplým oblečením ve více vrstvách a vhodnou obuví. Malé děti, starší a nemocní občané by měli omezit délku pobytu venku. Proti prochladnutí pomáhá teplý nápoj, jídlo a tělesný pohyb,“ zní z ČHMÚ.

Domů
Sdílet
Diskuse