Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Ilona Hobzová
18. prosince 2022 v 12:00
Čas čtení 0:46

Zemřel herec Ladislav Trojan, bylo mu 90 let

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Zemřel herec Ladislav Trojan, bylo mu 90 let
Zdroj: ČTK

Trojan hrál třeba v seriálu Tři chlapi v chalupě, děti ho znaly z pořadu Kouzelná školka.

V neděli ve věku devadesáti let zemřel herec Ladislav Trojan. O jeho úmrtí informovali prostřednictvím Facebooku jeho synové – režisér a producent Ondřej Trojan a herec Ivan Trojan.

14. prosince 2022 v 8:30 Čas čtení 6:00 Nový Avatar píše dějiny žánru. James Cameron určil, jak se budou točit filmy další dekádu Nový Avatar píše dějiny žánru. James Cameron určil, jak se budou točit filmy další dekádu

Hrál od dětství

„Dnes nad ránem zemřel náš milý táta, herec Ladislav Trojan. Odešel ve spánku, v klidu a míru. Úsměv měl na tváři do poslední chvíle. Ondřej a Ivan.“ Tak informovali bratři Trojanové o smrti svého tatínka, který byl sám významnou hereckou osobností. 

Ladislav Trojan hrál ochotnické divadlo už jako dítě. Před kamerou se poprvé objevil ještě během studia na DAMU ve filmu Stříbrný vítr (1954). Objevil se v prvním československém seriálu Rodina Bláhova (1959). Televizním divákům je znám také díky roli v seriálu Tři chlapi v chalupě (1962), na který navázalo i několik filmů. 

Celkem ztvárnil několik desítek filmových a televizních rolí, naposledy se objevil v malé roli v oceňovaném filmu Vlastníci. Děti ho také znaly jako moderátora oblíbeného pořadu Kouzelná školka.

V hereckém řemesle pokračují také Trojanovi synové. Ivan je stálicí Dejvického divadla a jedním z nejobsazovanějších filmových herců, na kontě má sedm Českých lvů. Starší Ondřej se proslavil zejména jako producent a režisér, který stojí za filmy Želary, Občanský průkaz nebo Toman

Domů
Sdílet
Diskuse