Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Martin Adam Pavlík
18. prosince 2022 v 15:21
Čas čtení 0:33

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu byl na Ukrajině. Kontroloval pozice ruských vojsk

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ruský ministr obrany Sergej Šojgu byl na Ukrajině. Kontroloval pozice ruských vojsk
Zdroj: TASR/AP/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool

Údajně si také povídal s vojáky v první linii a na velitelském stanovišti.

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu byl na Ukrajině. Dohlížel na ruské vojenské jednotky, píší The Guardian a Sky News. Ruské ministerstvo obrany o tom informovalo prostřednictvím Telegramu.

Šéf ruské armády létal ve vrtulníku po oblastech, kde jsou rozmístěna jeho vojska, a kontroloval jejich pozice. Podle agentury Reuters prý Šojgu také mluvil s vojáky v první linii a na velitelském stanovišti.

18. prosince 2022 v 11:37 Čas čtení 1:07 Miloš Zeman: Budu volit Babiše, neúčast v diskuzích jsem mu poradil Miloš Zeman: Budu volit Babiše, neúčast v diskuzích jsem mu poradil
Sergei Shoigu
Zdroj: TASR/AP/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool

Jak dodávají britské noviny, Šojgu se objevil na Ukrajině jen den po setkání ruského prezidenta Vladimira Putina s nejvyššími představiteli země, na kterém se probíraly návrhy, jak by měla pokračovat ruská agrese na Ukrajině.

Rusko napadlo Ukrajinu 24. února letošního roku. Ukrajinské úřady hlásily ostřelování na řadě míst v zemi a útoky na hraniční přechody. Do země také vstoupily ruské tanky z Běloruska. Ruský prezident Vladimir Putin útok potvrdil ve svém projevu a nazval jej „speciální vojenskou operací“ k údajné ochraně Donbasu.

Domů
Sdílet
Diskuse