Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Ilona Hobzová
18. prosince 2022 v 11:37
Čas čtení 1:07

Miloš Zeman: Budu volit Babiše, neúčast v diskuzích jsem mu poradil

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Dosluhující prezident to uvedl v pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News.

Prezident Miloš Zeman by si jako svého nástupce přál předsedu hnutí ANO Andreje Babiše, v lednových volbách mu dá svůj hlas. Babiš je podle současné hlavy státu jediný z favorizovaných kandidátů, který má politické zkušenosti. Zeman to řekl v nedělní Partii Terezie Tománkové na CNN Prima News.

Miloš Zeman, Andrej Babiš
Zdroj: Kancelář prezidenta republiky

Nerudová a Pavel jsou podle Zemana politicky nezkušení

„I když moc nevěřím průzkumům, tak přece jenom ukazují velkou distanci mezi prvními třemi kandidáty a zbylými šesti. A z toho vyplývá, že z těch tří kandidátů, kteří mají reálnou šanci na vítězství, je Andrej Babiš jediný, který má politické zkušenosti. A to je můj základní argument,“ uvedl Zeman. 

„Jako nechcete, aby vás operoval chirurg, který nevystudoval medicínu a je to jeho první operace, tak asi nechcete, aby hlavou státu byl člověk, který politice nerozumí a nikdy ji nedělal,“ uvedl k Danuši Nerudové a Petru Pavlovi. Ani jeden z nich podle stávající hlavy státu takové zkušenosti nemá. 

 

Zároveň dodal, že na všem se s Babišem vždy neshodnou. „Netvrdím, že s ním ve všem souhlasím. Máme různé názory třeba na zrušení superhrubé mzdy a mnoho jiných rozdílů,“ podotkl. Babišovi prý poradil, aby do předvolebních debat před prvním kolem nechodil.

3. května 2024 v 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

„Když jste v diskuzi jeden na jednoho, tak je to férová diskuze, kde můžete uplatnit svoje argumenty. Ale když je diskuse jeden proti osmi, tak se z toho stává cosi jako masové shromáždění, a to už není férová diskuse,“ vysvětlil.

Domů
Sdílet
Diskuse