Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Koucká
21. prosince 2022 14:00
Čas čtení 0:39

Nerudová: Snažím se být obličejem budoucnosti. Místo terapie chodím na ryby

Kategorie:
Rozhovory
Uložit Uložené
Nerudová: Snažím se být obličejem budoucnosti. Místo terapie chodím na ryby
Zdroj: Refresher.cz/David Marcin

Je tedy feministka, nebo není? Je auto, kterým jezdí v kampani, elektrické? A jaký zákon by okamžitě změnila, kdyby měla tu možnost? Refresher News mluvil s prezidentskou kandidátkou Danuší Nerudovou.

„Já si myslím, že 28 procent preferencí, které ukázal minulý průzkum, nejde naskládat jen z mladé generace, ta podpora je napříč,“ odpovídá ekonomka Danuše Nerudová na otázku, zda její kampaň necílí pouze na mladé a zda tak trochu nezapomíná na lidi starších věkových kategorií. Právě o cílení její aktuální prezidentské kampaně v kontextu její předchozí práce jsme se mimo jiné bavili v exkluzivním rozhovoru.

 
Ekonomka Danuše Nerudová působila jako rektorka Mendelovy univerzity nebo jako předsedkyně Komise pro spravedlivé důchody. Že se chce ucházet o Hrad, oznámila v květnu.

Prezidentská kandidátka Danuše Nerudová a redaktorka Refresher News Anna Koucká.
Prezidentská kandidátka Danuše Nerudová a redaktorka Refresher News Anna Koucká. Zdroj: Refresher.cz/David Marcin

Podle předvolebních průzkumů je nyní Danuše Nerudová jednou z favoritek boje o prezidentské křeslo. Společně s Andrejem Babišem a Petrem Pavlem s preferencemi „odskočila“ o mnoho procentních bodů. Vypadá to tedy, že v lednu se bude rozhodovat právě mezi těmito dvěma kandidáty a jednou kandidátkou.

Kdo bude na dalších pět let reprezentovat Českou republiku z pozice prezidenta či prezidentky? Napiš nám do komentáře, koho budeš volit a proč, a pokud ti není 18, koho bys volil*a?

Domů
Sdílet
Diskuse