Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Koucká
22. prosince 2022 15:30
Čas čtení 0:29

„Kdybych nemohl do tepla, musel bych krást.“ Navštívili jsme noclehárnu Armády spásy (Videoreportáž)

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Zima komplikuje lidem bez domova život. Nocleženka za sto korun jim ale může koupit přespání v teple, jídlo i přístup k lékařské péči.

V první polovině prosince padaly v Česku teploty hluboko pod nulu. Mráz trápí nejen všechny občany, ale komplikuje život také lidem bez domova, pro které je přespávání venku v nízkých teplotách mnohdy rizikové.

Proto jsme vyrazili do azylového domu Armády spásy v pražských Holešovicích. Tato organizace již několikátým rokem zaštiťuje projekt Nocleženka, který právě lidem bez přístřeší nabízí možnost se za sto korun vyspat v teple, přístup k teplému jídlu a osobní hygieně, ale i ke zdravotní péči nebo konzultaci se sociálním pracovníkem, který jim pomůže řešit jejich životní situaci. 

Armáda spásy
Armáda spásy. Zdroj: Refresher

V reportáži se dozvíte také více informací o projektu a celé noclehárně od ředitelky Armády spásy Jitky Modlitbové. O životě na ulici během zimy jsme si povídali i s některými klienty a klientkami sociálního zařízení.

Domů
Sdílet
Diskuse