Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová
24. prosince 2022 16:44
Čas čtení 0:38

Šéfce společnosti napojené na burzu FTX hrozí 110 let za mřížemi

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Šéfce společnosti napojené na burzu FTX hrozí 110 let za mřížemi
Zdroj: Getty Images/Dan Kitwood

Caroline Ellison se však ke všem obviněním přiznala a spolupracuje s FBI a prokuraturou.

Šéfku firmy Alameda Research a přítelkyni zakladatele FTX Sama Bankmana-Frieda obvinili ze sedmi trestných činů včetně podvodu s cennými papíry. Ke všem obviněním se přiznala a hrozí jí až 110 let vězení, informuje Insider a NY Post.

Caroline Ellison uzavřela dohodu o vině a trestu a souhlasila i se zaplacením náhrady škody ve výši, kterou určí soudy. K obviněním, kterým čelí, patří spiknutí s cílem spáchat podvody, podvody s cennými papíry a komoditní podvody. Zároveň čelí obvinění ze spiknutí za účelem praní špinavých peněz.

Ellison souhlasila, že se vzdá práva na obhajobu a bude spolupracovat s FBI, státními zástupci či jinými orgány činnými v trestním řízení. Její právník se k obviněním zatím nevyjádřil.

Spolu s ní byl obviněn také Gary Wang, další spoluzakladatel FTX. Ten se stejně jako Ellison přiznal k podvodu.

FTX byla objemem třetí největší kryptoměnová burza na trhu s více než milionem uživatelů. Na podzim roku 2022 se ocitla v konkurzním řízení a její vedení čelí obvinění z podvodného jednání.

Domů
Sdílet
Diskuse