Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek ČTK
25. prosince 2022 12:54
Čas čtení 1:29

Nejsledovanější pohádkou na Štědrý den bylo Tajemství staré bambitky 2. Podívej se na první desítku pořadů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Nejsledovanější pohádkou na Štědrý den bylo Tajemství staré bambitky 2. Podívej se na první desítku pořadů
Zdroj: Bioscop/propagační meteriál

Pohádka Tajemství staré bambitky 2 se stala nejsledovanějším pořadem na Štědrý den.

S vánočními svátky se neodmyslitelně pojí také televizní pohádky. Tou nejsledovanější se během Štědrého dne stala pohádka Tajemství staré bambitky 2 na České televizi. Pokračování filmu z roku 2011 sledovalo na Vánoce téměř 2,5 milionu diváků starších 15 let. To je 60 procent všech lidí, kteří měli po 19. hodině zapnutou televizi. Sledovanost tak byla nepatrně nižší než u loňské premiérové pohádky Jak si nevzít princeznu. Vyplývá to z dat České televize, která v neděli poskytla ČTK.

První desítku ovládla ČT

Z prvních deseti příček sledovanosti patřilo devět pořadům vysílaným na ČT1. Na druhém místě se umístila pohádka Anděl Páně 2, kterou od 20:40 vidělo zhruba 1,7 milionu diváků, což byl čtyřicetiprocentní podíl sledovanosti. Třetím byl film Jiřího Hřebejka Pelíšky, který se vysílal po 22. hodině a vidělo jej 1,3 milionu diváků.

„Pohádka Tajemství staré bambitky 2 zaujala nejvíce také dětské diváky, sledovalo ji 281 tisíc dětí ve věku čtyř až 12 let, s podílem na publiku 70 procent,“ uvedla mluvčí ČT Karolína Blinková. Tradici vánočních pohádek drží ČT 29 let. Pohádkové filmy mají zejména o Vánocích vysokou televizní sledovanost. Od roku 1993, kdy měl televizní premiéru film Sedmero krkavců, přináší ČT divákům novou pohádku pravidelně každý rok.

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

Jak uvádí ČTK, jediným pořadem v první desítce, který nevysílala Česká televize, se stala kultovní pohádka Tři oříšky pro Popelku. Tu vysílala televize Nova a v žebříčku se dostala na čtvrté místo před Lotranda a Zubejdu.

PořadíNázev pohádkyStanice
1.Tajemství staré bambitky 2ČT1
2.Anděl Páně 2ČT1
3.PelíškyČT1
4.Tři oříšky pro PopelkuNova
5.Lotrando a ZubejdaČT1
6.Peklo s princeznouČT1
7.Princezna a půl královstvíČT1
8.Dvanáct měsíčkůČT1
9.Nesmrtelná tetaČT1
10.O princezně Jasněnce a létajícím ševciČT1

Pohádky budou i na Boží hod

Diváci se na pohádky mohou těšit i v neděli 25. prosince. Například Česká televize bude od 13:15 vysílat Jak si zasloužit princeznu, od 14:30 naváže Dešťová víla a v 16:10 bude odvysílána pohádka Tři životy. Nova bude v 16:15 vysílat Princeznu se zlatou hvězdou a v 17:50 pohádku Nebojsa. Na Primě bude od 16:30 pohádka Když draka bolí hlava a ve 20:15 se diváci mohou těšit na oblíbený vánoční film Sám doma 2: Ztracen v New Yorku.

Domů
Sdílet
Diskuse