Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
27. prosince 2022 14:14
Čas čtení 0:39

Vlak na Teplicku vjel do hromady kamení. Někdo jej tam nastražil

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Vlak na Teplicku vjel do hromady kamení. Někdo jej tam nastražil
Zdroj: Pixnio/hpgruessen/na voľné použitie

Na tzv. Moldavskou dráhu nastražil neznámý pachatel hromadu kamení.

Na Teplicku mezi Osekem a Hrobem v úterý ráno zastavila vlak hromada nastraženého kamení. Trať musela stát čtyři hodiny. O zastavení provozu informovala aplikace Správy železnic. Podle serveru ZDopravy a iDnes jde o další útok na tzv. Moldavskou dráhu. První přišel už na počátku prosince.

Neznámý pachatel pravděpodobně nastražil hromadu kamení na koleje Moldavské dráhy. Jedná se o druhý případ během letošního prosince, kdy se někdo pokusil vlak projíždějící tímto úsekem poškodit. 

V minulosti namazali trať olejem 

Celá událost se obešla bez zraněných osob a ani samotný vlak nevykolejil. Provoz na trati byl ale uzavřen asi na čtyři hodiny a náraz do překážky poškodil hnací vozidlo. Podle informací serveru iDnes škoda přesáhla 100 tisíc korun.

Nejedná se o první případ poškození tzv. Moldavské dráhy. V neděli 11. prosince někdo namazal část trati mazlavou látkou, pravděpodobně olejem. Vlak tehdy nemohl vyjet a po zastavení začala jeho kola klouzat proti směru jízdy. Ve stejný den někdo také nasypal kameny do trati u Mostu, upozorňuje server ZDopravy.

Domů
Sdílet
Diskuse