Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
TASR
27. prosince 2022 v 16:41
Čas čtení 0:43

Výbuch benzinové cisterny v Jižní Africe si vyžádal již 18 obětí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Výbuch benzinové cisterny v Jižní Africe si vyžádal již 18 obětí
Zdroj: Johannesburg/volně k užití

Po výbuchu zahynuli i zaměstnanci nemocnice a děti.

Počet obětí sobotního výbuchu benzinové cisterny ve městě Johannesburg v Jihoafrické republice (JAR) vzrostl na 18. Řidič cisterny pravděpodobně špatně odhadl průjezdní výšku v podjezdu v blízkosti železniční tratě. Výbuch kromě obětí a zraněných také poškodil okolní auta a budovy včetně pohotovosti v nedaleké nemocnici Tambo Memorial. Informuje o tom TASR.

Cisterna začala hořet v podjezdu v blízkosti železniční tratě. Dvaatřicetiletý řidič byl zatčen kvůli podezření z vícenásobného zabití a ze zapříčinění výbuchu z nedbalosti, oznámila policie.

Ministr zdravotnictví JAR Joe Phaahla v noci na pondělí informoval o 15 obětech, upozornil však, že počet obětí pravděpodobně naroste kvůli vážnosti zranění, která někteří přeživší při explozi utrpěli.

Prezident JAR Cyril Ramaphose uvedl, že při výbuchu zahynuli i pacienti tamní nemocnice a děti. Místní úřady dodaly, že mezi 18 mrtvými je i devět zaměstnanců nemocnice.

Domů
Sdílet
Diskuse