Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
29. prosince 2022 18:39
Čas čtení 0:41

Bouře v USA připravila o život 76 lidí. Úřady už ale zrušily zákaz vyjíždění na silnice

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Bouře v USA připravila o život 76 lidí. Úřady už ale zrušily zákaz vyjíždění na silnice
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

Bouře zasáhla několik zemí ve Spojených státech amerických.

Ve Spojených státech amerických zemřelo kvůli mrazivé bouři v minulých dnech šestasedmdesát osob, informuje o tom NBC. Vedení okresu Erie, v němž leží i zasažené město Buffalo, již ale zrušilo zákaz vyjíždění na silnice, který byl v platnosti kvůli extrémnímu počasí v minulých dnech.

„Bylo to šest dní. Někteří lidé už neměli žádné zásoby potravin, léků a nemohli je doplnit kvůli zákazu cestování,“ uvedl starosta Buffala Byron Brown s tím, že již ve středu byly silnice dostatečně bezpečné. Ve čtvrtek v poledne vedení okresu zákaz zrušilo.

Během silných sněhových bouří zemřelo 76 osob. V samotném okresu Erie si bouře vyžádala 37 obětí a v samotném Buffalu jich bylo 29. Další oběti by mohly podle úřadů ještě narůst. Další oběti byly nahlášeny i v Coloradu, Kansasu, Kentucky, Ohiu, Nebrasce, Missouri, Oklahomě, Michiganu, Jižní Karolíně, Tennessee, Wisconsinu, Illinois a Vermontu. 

Silná bouře uvrhla Spojené státy do mrazivé hrůzy a života ohrožujících podmínek. Bez proudu se ocitlo přes milion domácností a firem. Bouře způsobila také chaos v dopravě a v plánech letů během vytížených svátků.

Domů
Sdílet
Diskuse