Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
30. prosince 2022 v 8:49
Čas čtení 1:38

Andrew Tate byl v Rumunsku zatčen jen hodiny poté, co byl na Twitteru zesměšněn Gretou Thunberg

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Andrew Tate byl v Rumunsku zatčen jen hodiny poté, co byl na Twitteru zesměšněn Gretou Thunberg
Zdroj: Instagram/Andrew Tate

Influencera a osobnost rezonující především v komunitě incelů včera zatkla rumunská policie kvůli obvinění z obchodování s lidmi, znásilnění a vytvoření organizované zločinecké skupiny. Stalo se tak několik hodin poté, co odpovídal na své zesměšnění.

Kontroverzní internetový influencer, který se sám označuje za mizogyna, Andrew Tate, byl v Rumunsku zadržen kvůli obvinění z obchodování s lidmi, znásilnění a vytvoření organizované zločinecké skupiny. Informoval o tom server Guardian

Bývalý kickboxer a hvězda televizní reality show, které byl zakázán přístup na řadu platforem sociálních médií za mizogynní komentáře a nenávistné projevy, byl zatčen spolu se svým bratrem a dalšími dvěma podezřelými. Budou ve vazbě na 24 hodin, uvedli v prohlášení prokurátoři z útvaru pro boj s organizovaným zločinem po razii v jejich nemovitostech v Bukurešti.

Bratři Tateovi jsou od dubna trestně stíháni. Odmítli se k tomu vyjádřit, ale jejich právník potvrdil, že byli zadrženi. Tateův mluvčí řekl deníku Daily Mirror, že nemůže poskytnout žádné podrobnosti týkající se těchto zpráv. 

Podle přeloženého prohlášení vyšetřovatelů bylo identifikováno šest žen, které údajně sexuálně zneužívala organizovaná zločinecká skupina. „Zdá se, že čtyři podezřelí vytvořili organizovanou zločineckou skupinu s cílem verbovat, ubytovávat a vykořisťovat ženy tím, že je nutili za úplatu vytvářet pornografický obsah určený ke zhlédnutí na specializovaných internetových stránkách,“ uvedli prokurátoři.

Spekulace o prozrazení 

Začátkem tohoto týdne se Tate snažil rýpnout do klimatické aktivistky Grety Thunberg, když jí vzkázal, aby mu dala e-mail, na který by jí mohl poslat seznam svých aut a jejich emisí. 

11. září 2023 v 6:00 Čas čtení 14:12 „Bral jsem ho jako Havla, který mluví pravdu a vládnoucí moc se ho chce zbavit.“ Vyzpovídali jsme české fanoušky Andrewa Tatea „Bral jsem ho jako Havla, který mluví pravdu a vládnoucí moc se ho chce zbavit.“ Vyzpovídali jsme české fanoušky Andrewa Tatea

„Ahoj Greto, mám 33 aut. Mé Bugatti má w16 8.0L quad turbo a mé dvě Ferrari 812 competizione zase 6,5L v12s. A to je jen začátek. Prosím, pošli mi svou e-mailovou adresu, abych ti mohl poslat kompletní seznam mé sbírky aut a jejich příslušných emisí,“ sdílel. Greta jej poslala do patřičných mezí s tím, že si nejspíš něco kompenzuje. Gretina odpověď se stala 25. nejlajkovanějším tweetem v historii. Influencer porážku neunesl a natočil videoodpověď, ve které se snaží bránit. 

Andrew Tate
Zdroj: Twitter/@Cobratate

Asi po minutě Tateova monologu mu osoba mimo kameru předá hromadu krabic s pizzou z rumunské restaurace Jerry's Pizza, což podle některých názorů mohlo úřadům pomoci Tatea vypátrat.

„Rumunské úřady potřebovaly důkaz, že je Andrew Tate v zemi, a tak údajně využily jeho příspěvky na sociálních sítích,“ napsala na Twitteru advokátka pro občanská práva Alejandra Caraballo, která zveřejnila screenshot Tateova videa z předchozího dne. „Na jeho včerejším směšném videu se objevila pizza z rumunského řetězce Jerry's Pizza, která potvrzovala, že je v zemi.“

Mediální kariéra bývalého kickboxera začala v roce 2016 poté, co jej video zachycuje při napadení ženy v soutěži Big Brother. Vůbec první ban v jeho kariéře přišel od Twitteru, na kterém Tate psal, že ženy by měly nést zodpovědnost za to, jsou-li sexuálně obtěžovány.

Domů
Sdílet
Diskuse