Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
3. ledna 2023 8:39
Čas čtení 0:50

VIDEO: Berlín se během silvestra změnil ve „válečnou zónu“. Agresoři pálili pyrotechniku ​​na hasiče i policisty

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Berlín se během silvestra změnil ve „válečnou zónu“. Agresoři pálili pyrotechniku ​​na hasiče i policisty
Zdroj: Unsplash/Markus Spiske/k volnému užití

Němci už na sociálních sítích řeší ve velkém úplný zákaz prodeje pyrotechniky.

Německá vláda v pondělí odsoudila útoky zábavní pyrotechnikou na příslušníky policejního a hasičského sboru, k nimž došlo v noci na neděli během novoročních oslav. TASR převzala zprávu z agentur AP a DPA.

Spolkový kancléř Olaf Scholz a jeho vláda tyto útoky „důrazně odsuzují“, řekla mluvčí německé vlády Christiane Hoffmann. Německá ministryně vnitra Nancy Faeser uvedla, že „pachatelé musí jasně pocítit právní důsledky“ svého jednání.

Berlínská starostka Franziska Giffey na Twitteru uvedla, že počet lidí, kteří byli připraveni použít násilí a ničit, ji šokoval. „Našemu městu to škodí, vzbuzuje to obavy a nemá to nic společného s oslavami příchodu nového roku,“ napsala Giffey.

Avizovala, že berlínský senát bude opět jednat o rozšíření prostranství, kde budou ohňostroje a pyrotechnika zakázány. Obyvatelé Německa mohli v sobotu – poslední den roku 2022 – na veřejných prostranstvích opět odpalovat zábavnou pyrotechniku.

Během dvou předchozích let byl prodej pyrotechniky v Německu zakázán, aby se předešlo zraněním a odlehčilo nemocnicím, ve kterých se v té době nacházelo množství pacientů nakažených novým koronavirem.

29. března 2024 9:00 Čas čtení 3:41 „Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic „Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic

Během letošních novoročních oslav se odehrálo několik incidentů, když na policii a hasiče při zásazích zaútočili lidé pyrotechnikou. Jen v Berlíně se vyskytlo 38 útoků, během kterých utrpělo zranění 15 hasičů a 18 policistů.

Domů
Sdílet
Diskuse