Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
3. ledna 2023 10:43
Čas čtení 0:38

Rallye jezdec a spoluzakladatel DC Shoes Ken Block zemřel při nehodě na sněžném skútru

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rallye jezdec a spoluzakladatel DC Shoes Ken Block zemřel při nehodě na sněžném skútru
Zdroj: Wikimedia Commons/Sylvain/volně k užití

Profesionální jezdec rallye Ken Block, který se na internetu proslavil svými odvážnými kousky za volantem, zemřel ve věku 55 let po nehodě na sněžném skútru.

Na prohlášení jeho týmu Hoonigan Racing odkazuje deník The Guardian. K nehodě došlo v okrese Wasatch v Utahu. Block jel po strmém svahu, když se sněžný skútr převrátil a spadl na něj. Jezdec byl na místě mrtvý.

„S hlubokou lítostí potvrzujeme, že Ken Block dnes zemřel při nehodě na sněžném skútru. Ken byl vizionář, průkopník a ikona. A především otec a manžel. Bude nám neuvěřitelně chybět,“ napsal tým na Instagramu.

Úmrtí na Facebooku potvrdila rovněž místní policie. „Dne 2. ledna 2023 přibližně ve 14:00 přijalo centrum Wasatch County 911 telefonát, který oznamoval nehodu sněžného skútru. Block jel se skupinou, ale v době nehody byl sám,“ uvedl šerif. 

Blockovi, výrazné osobnosti automobilové komunity, bylo 55 let. Díky sérii videí s kaskadérskými kousky Gymkhana, která nasbírala miliony zhlédnutí, se stal internetovou senzací. Jak připomíná portál Road and Track, kromě profesionálního rallye jezdce byl také spoluzakladatelem značky DC shoes. Věnoval se rovněž různým zimním sportům, včetně snowboardingu, řízení terénních vozů a jízdy na sněžných skútrech. 

Domů
Sdílet
Diskuse