Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
5. ledna 2023 16:50
Čas čtení 1:30

ČT musí prověřovat i Noru Fridrichovou. Stížnost na ni podal Marek Wollner, který sám čelí obvinění

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
ČT musí prověřovat i Noru Fridrichovou. Stížnost na ni podal Marek Wollner, který sám čelí obvinění
Zdroj: Wiki Commons/Jindřich Nosek (NoJin)/volně k užití

„Podal jsem na ni podnět poté, co ona podala podnět na mě,“ zdůvodnil Wollner svůj krok.

Ve středu jsme informovali o tom, že Česká televize stahuje novináře Marka Wollnera z vysílání kvůli údajnému nevhodnému chování. Podle zjištění serveru iDNES musí veřejnoprávní televize řešit i podnět na jeho kolegyni Noru Fridrichovou z pořadu 168 hodin„Stojí za ním sám Wollner, který svůj krok ale vysvětluje tím, že první impuls vzešel právě od Fridrichové,“uvedl server.

Válka kolegů a bývalých kamarádů

Podle Wollnerových slov to byla právě Fridrichová, která na dramaturga podala podnět týkající se bossingu a sexuálního obtěžování. Původně Wollnera obvinila loni v listopadu ve svém textu i jeho bývalá kolegyně Markéta Dobiášová. 

Mluvčí České televize iDNES potvrdila, že ČT přijala podnět i na Fridrichovou. „Dostali jsme podnět upozorňující na chování Nory Fridrichové vůči podřízeným. Standardně, tak jako v každém jiném podobném případě, jej vyhodnocujeme a řešíme postup, jak se mu budeme věnovat,“sdělila mluvčí. Jak se ukázalo, podnět na moderátorku a dramaturgyni publicistického pořadu podal sám Wollner. Fridrichová to iDNES potvrdila.

2. dubna 2024 17:31 Čas čtení 0:15 KVÍZ: Bob a Bobek, Kanafásek nebo Rákosníček. Která postava z Večerníčku jsi? KVÍZ: Bob a Bobek, Kanafásek nebo Rákosníček. Která postava z Večerníčku jsi?

„Podnět podal můj kolega Marek Wollner a přijde mi, že se tím trochu snaží eliminovat potíže, kterým momentálně čelí on sám. Pokud by bylo cokoliv šetřeno, tak jsem připravena na veškerou součinnost. Mám naprosto čisté svědomí,“ řekla. O podání podnětu na svou osobu se prý dozvěděla přímo od Wollnera. „To vyplynulo z věci, která se odehrála teď v televizi, a Marek tohle udělal jako reakci. Situace mě mrzí, ale to je tak všechno, co k tomu můžu říct, moje situace to není,“ dodala moderátorka.

Že podnět podal, potvrdil iDNES i Wollner. Celou situaci označil jako nesmyslný konkurenční boj dvou kolegů a bývalých kamarádů. „Podal jsem na ni podnět poté, co ona podala podnět na mě. Byla to reakce na to, že mě nechala prověřovat komisí, ačkoliv spolu máme dvacetiletý vztah, u kterého člověk předpokládá, že vás dotyčná zná. Zvlášť když jsme byli dobří kamarádi a dokázali spolu sdílet dobré i zlé a v těžkých časech jsem ji mockrát podržel,“ sdělil.

Jak ale zjistil server HlídacíPes.org, existuje větší skupina osob, která vypovídala před vyšetřovací komisí České televize proti Marku Wollnerovi. „Na naši advokátní kancelář se obrátilo několik osob, které popsaly nestandardní jednání Marka Wollnera vůči ženám i vůči podřízeným v rámci vytváření pořadu Reportéři ČT. Jejich svědectví považuji za závažná. Obsahem výpovědí je popis sexuálního obtěžování a šikany,“potvrdil médiu právník Tomáš Němeček.

Domů
Sdílet
Diskuse