Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Koucká
6. ledna 2023 17:45
Čas čtení 0:34

K volbám možná nepůjdu, ale když už, tak to hodím Babišovi. Ptali jsme se na volby v Chomutově (Videoreportáž)

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Prezidentské volby se blíží. Proto jsme vyrazili do Chomutova a zeptali se, jak místní plánují volit.

Týden a půl před prvním kolem prezidentských voleb jsme se rozhodli vyrazit do Chomutova a zeptat se, zda místní občané půjdou k volbám, koho budou volit a jak by podle nich měl vypadat ideální prezident.

Chomutov, bezmála padesátitisícové město, leží v Ústeckém kraji. Ten má ve volbách dlouhodobě jednu z nejnižších volebních účastí. Zároveň se také na volby v médiích často dívá pražskou optikou, ačkoliv Praha velmi často volí úplně opačně než zbytek republiky. 

Kromě měst se ale také volí i na vesnicích. Z Chomutova jsme se proto poté přesunuli do obce Lišany na Lounsku. Tato vesnice o zhruba 150 obyvatelích se do povědomí dostala během minulých prezidentských voleb, a to proto, že 94 % všech sečtených hlasů zde připadlo Miloši Zemanovi. 

Jak tedy obyvatelé Chomutova a Lišan plánují volit letos? A jdou vůbec k volbám? To všechno se dozvíte ve videoreportáži na Refresher News. 

Domů
Sdílet
Diskuse