Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ema Stanovská
8. ledna 2023 v 16:07
Čas čtení 0:51

Rusko tvrdí, že při „odvetném“ raketovém útoku na Kramatorsk zlikvidovalo přes 600 ukrajinských vojáků

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rusko tvrdí, že při „odvetném“ raketovém útoku na Kramatorsk zlikvidovalo přes 600 ukrajinských vojáků
Zdroj: TASR/AP/Vadim Ghirda

Zprávu ruského resortu obrany zatím nešlo bezprostředně ověřit.

Rusko v neděli oznámilo, že jeho síly provedly „odvetný útok“ ve východoukrajinském městě Kramatorsk s cílem pomstít se za smrt 89 vojáků, kteří byli zabiti před týdnem ve městě Makijivka v Doněcké oblasti. Informuje o tom agentura AFP s odvoláním na prohlášení ministerstva obrany v Moskvě. Informují o tom také The Guardian či stanice ABC.


AFP však poznamenala, že zprávu ruského resortu obrany nešlo bezprostředně ověřit.

„Více než 600 ukrajinských vojáků bylo zabito“ v důsledku masivního raketového útoku na jednotky umístěné ve dvou budovách v Kramatorsku, tvrdí ruské ministerstvo. Dodává, že zasažené budovy sloužily jako dočasné kasárny pro vojáky.

Ruské ministerstvo v příspěvku zveřejněném na platformě Telegram, na který se odvolává zpravodajská stanice Sky News, přiblížilo, že za uplynulých 24 hodin se Moskvě podařilo přes několik nezávislých kanálů odhalit a potvrdit dočasné nasazení ukrajinských vojáků v Kramatorsku. V obou budovách bylo údajně celkem 1300 příslušníků ukrajinských ozbrojených sil.


K útoku v Makijivce z noci ze silvestra na Nový rok se v pondělí přihlásil Kyjev. Zasažena byla škola sloužící jako kasárna pro zmobilizované ruské vojáky. Kyjev nejprve tvrdil, že při útoku zahynulo kolem 400 ruských vojáků. Později však informoval, že počet mrtvých ještě ověřuje.

Domů
Sdílet
Diskuse