Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Kuni Nguyenová
9. ledna 2023 14:40
Čas čtení 1:07

Karel Diviš útočil v Superdebatě: Babiš je srab, Pavel dezertoval do žvanírny a Nerudová zneužila LGBT lidi

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Karel Diviš útočil v Superdebatě: Babiš je srab, Pavel dezertoval do žvanírny a Nerudová zneužila LGBT lidi
Zdroj: Karel Diviš/propagační materiál

Během debaty prezidentských kandidátů České televize si Karel Diviš nebral servítky. Ostře se vymezil vůči favoritům volebních průzkumů.

Karel Diviš během nedělní prezidentské Superdebaty České televize pozurážel tři favority letošních prezidentských voleb. Hned na úvod označil bývalého předsedu vlády Andreje Babiše za „sraba“, když do debaty nepřišel. „Kdo z nás a proč by se měl stát prezidentem? Má to být pán, který tady měl být, a nepřišel? To je skutečně takový srab, že se bojí přijít do celostátní televize země, které má jednou vládnout?“ pustil se Karel Diviš do nepřítomného Babiše.

Jeho kritice se nevyhnuli ani generál Petr Pavel a ekonomka a bývalá rektorka Danuše Nerudová. „Pavel si celý život hrál na vojáka, a když dosáhl svého maxima, tak dezertoval do žvanírny, které se říká NATO,“ řekl Diviš. 

Nerudová a Pavel jeho útok nechali bez reakce

Osočil také Nerudovou, která podle něj falešně zneužila queer lidi, aby mohla kandidovat. „A u Nerudové máme strach, aby se milosti na Hradě neprodávaly jako vysokoškolské tituly,“ přidal poznámku k další kandidátce. 

Nerudová a Pavel jeho slova bez reakce přešli a naopak vyzvali ke slušné debatě. 

Diviš reagoval na své protikandidáty a protikandidátku i v průběhu debaty. Na otázku, zda by Česko mělo rozvíjet obchodní vztahy se zeměmi, které porušují lidská práva, Nerudová zastala protichůdný názor. „Myslím si, že je potřeba skutečně otevřít téma Číny. Protože Čína je jednou z největších bezpečnostních hrozeb,“ varovala. Dodala, že je na čase začít omezovat export některých technologií do Číny. Diviš však vize Nerudové označil za „naprosto idealistické“ a špatné.

2. června 2023 10:49 Čas čtení 1:51 Důvěra v úřad prezidenta díky Petru Pavlovi stoupá. Kterému českému prezidentovi lidé věřili nejméně? Důvěra v úřad prezidenta díky Petru Pavlovi stoupá. Kterému českému prezidentovi lidé věřili nejméně?

Kandidáti a kandidátka na hlavu státu debatovali v neděli večer v České televizi. Pozvání přijalo osm z nich. Výjimkou byl Andrej Babiš, který účast odmítl, jeho stolek tak zůstal volný. Pořad moderoval Martin Řezníček. Jeden z kandidátů Josef Středula na konci pořadu odstoupil z prezidentské volby ve prospěch Nerudové.

Domů
Sdílet
Diskuse