Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Tereza Šnajdrová
17. ledna 2023 v 7:27
Čas čtení 0:55

Do Česka se vrátí zima a sníh, teploty klesnou až na –9 °C

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Do Česka se vrátí zima a sníh, teploty klesnou až na –9 °C
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Do Česka přichází studená fronta, která zapříčiní, že se pořádně ochladí. Rtutě teploměrů budou klesat až na –9 °C a místy se budou vyskytovat sněhové přeháňky.

Ačkoli byly lednové teploty až doposud nadprůměrné, v průběhu úterý do Česka přijde studená fronta a přinese s sebou ochlazení. Podle Českého hydrometeorologického ústavu budou teploty v tomto týdnu klesat až na –9 °C a nejen na horách bude vydatně sněžit. 

16. ledna 2023 v 17:44 Čas čtení 0:50 Pomoz dopadnout homofobního útočníka z metra, policie zveřejnila záběry z kamer Pomoz dopadnout homofobního útočníka z metra, policie zveřejnila záběry z kamer

V úterý bude oblačno až polojasno, ojediněle s přeháňkami, které budou povětšinou sněhové. Během dne pak začne přibývat oblačnosti, stejně jako sněhových přeháněk, které však v polohách pod 400 m budou spíše smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat od 2 do –2 °C a ty nejvyšší denní od 2 do 6 °C.

Podobné počasí bude také ve středu. Bude zataženo, na většině území bude chumelit a v polohách pod 400 m lze očekávat smíšené či dešťové srážky. V noci rtutě teploměrů klesnou na 1 až –3 °C a přes den vyšplhají na 0 až 4 °C.

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno a ojediněle se budou vyskytovat sněhové přeháňky. V noci teploty klesnou na –1 až –8 °C a přes den se budou pohybovat od –2 do 2 °C. Takové počasí by mělo panovat také v pátek, kdy přibudou sněhové přeháňky a teploty v noci klesnou až na –9 °C.

Víkend bude oblačný až zatažený, místy lze očekávat sněžení, přičemž nejčetnější bude na Moravě a ve Slezsku. Nejnižší noční teploty budou –2 až –9 °C a přes den nám rtutě teploměrů budou ukazovat –2 až 2 °C.

Anketa:
Byl*a jsi již tento rok na lyžích či snowboardu?
Ano a bylo to super!
Ne, ještě jsem to nestihl*a, ale chci to co nejdříve napravit.
Ne, zimním sportům se nevěnuji.
Ano a bylo to super!
10 %
Ne, ještě jsem to nestihl*a, ale chci to co nejdříve napravit.
29 %
Ne, zimním sportům se nevěnuji.
61 %
Domů
Sdílet
Diskuse