Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
18. ledna 2023 7:38
Čas čtení 1:06

Zemřela nejstarší žena na světě

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zemřela nejstarší žena na světě
Zdroj: Guinnessova kniha rekordů/volně k užití

Lucile Randon se narodila 11. února 1904 ve městě Ales v departementu Gard v jižní Francii.

Francouzská řeholnice sestra André, považovaná za nejstaršího člověka na Zemi, zemřela ve věku 118 let. Podle francouzského deníku Le Figaro sestra André zemřela ve spánku v domově důchodců Sainte-Catherine-Labouré v Toulonu na jihu Francie, kde žila více než 13 let.


„Zemřela ve dvě ráno. Cítíme velký smutek, ale ona si to už přála, toužila se připojit ke svému milovanému bratrovi. Pro ni je to vysvobození,“ přiblížil David Tavella, který má na starost komunikaci v domově pro seniory, kde sestra André žila.

Od 19. dubna 2022 byla sestra André nejstarším známým žijícím člověkem na světě po smrti Kane Tanaky. Svůj nový titul považovala sestra André za „pýchu“, ale i za „katastrofu“. Napůl žertem říkala: „Bůh na mě zapomněl.“


Své 118. narozeniny oslavila loni s gratulanty svým oblíbeným koktejlem z portského a čokolády. Sestra André byla na sklonku života na invalidním vozíku a byla nevidomá a litovala, že přišla o část svých fyzických schopností.

Narodila se do protestantské rodiny, do kláštera vstoupila až po čtyřicítce

„Říká se, že práce zabíjí, ale právě práce mě udržela při životě, pracovala jsem až do svých 108 let,“ uvedla podle zpravodajského webu Ouest France. Lucile Randon se narodila 11. února 1904 ve městě Ales v departementu Gard v jižní Francii v protestantské rodině. V mládí působila jako guvernantka a učitelka, v 19 letech konvertovala na katolickou víru a jako jednačtyřicetiletá vstoupila do řehole Milosrdných sester. Mužské jméno si zvolila na počest jednoho ze svých tří bratrů.

Domů
Sdílet
Diskuse