Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Daniel Mikolášik
18. ledna 2023 8:25
Čas čtení 0:44

Jeden z nejbohatších Britů chce koupit Manchester United. Současný majitel mu ho nabízí za 5 miliard liber

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Jeden z nejbohatších Britů chce koupit Manchester United. Současný majitel mu ho nabízí za 5 miliard liber
Zdroj: TASR/AP

Britský miliardář sir Jim Ratcliffe tvrdí, že je celoživotním fanouškem „rudých ďáblů“.

Jeden z nejbohatších lidí ve Velké Británii sir Jim Ratcliffe potvrdil, že chce koupit fotbalový klub Manchester United. Sedmdesátiletý miliardář, který je majitelem chemické společnosti Ineos, má zájem koupit anglický klub za 5 miliard liber (zhruba 136 miliard korun) od aktuálního majitele – rodiny Glazerů, píše The Guardian a BBC.

Glazerovi jsou majiteli „rudých ďáblů“ od roku 2005. „Formálně jsme se zapojili do tohoto procesu,“ potvrdil mluvčí Ratcliffovy společnosti Ineos. Formální proces ucházení se o United by měl začít příští měsíc. Očekává se však zájem potenciálních kupců ze Spojených států, Středního východu a Asie.

Ratcliffe v říjnu loňského roku uvedl, že má zájem investovat do fotbalu více svého majetku. Miliardáři kromě chemické společnosti, kterou založil v roce 1998, patří několik evropských fotbalových klubů, jako například francouzský tým OGC Nice nebo švýcarský tým FC Lausanne-Sport. Tvrdí, že je celoživotním fanouškem Manchesteru United a byl při několika jeho ikonických zápasech (např. v Barceloně v roce 1999).

V dubnu 2022 měl zájem i o londýnskou Chelsea, poté co ji ruský magnát Roman Abramovič nabídl k prodeji. Kromě toho vlastní také cyklistický tým Ineos Grenadiers a jeho firma je partnerem týmu F1 Mercedes.

Domů
Sdílet
Diskuse