Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
18. ledna 2023 9:43
Čas čtení 0:44

Při letecké havárii zemřel ministr vnitra Ukrajiny. Na místě je 18 obětí včetně tří dětí (Aktualizováno)

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Při letecké havárii zemřel ministr vnitra Ukrajiny. Na místě je 18 obětí včetně tří dětí (Aktualizováno)
Zdroj: Facebook/Денис Монастирський

Zprávu o úmrtí ministra vnitra a dalších vedoucích představitelů resortu převzal Ukrinform od šéfa národní policie.

Aktualizováno 10:56 – V blízkosti budovy mateřské školy ve městě Brovary nedaleko Kyjeva ve středu havaroval vrtulník. Podle informací Ukriformu, který se odvolal na prohlášení šéfa ukrajinské policie, se na palubě vrtulníku nacházelo vedení ukrajinského ministerstva vnitra včetně ministra a prvního náměstka. Nehoda si zatím vyžádala celkem osmnáct mrtvých. 

Při nehodě zemřely i tři děti

Poradce ukrajinského prezidenta Kyrylo Tymošenko uvedl, že na místě incidentu zasahují pohotovostní složky. „Zjišťujeme informace o obětech a okolnostech,“ uvedl Tymošenko na sociální síti Telegram. Gubernátor Kyjevské oblasti Olexij Kuleba na Telegramu napsal, že v době tragédie se v budově školky nacházeli děti i zaměstnanci. „Všichni byli evakuováni. Došlo k obětem. Na místě neštěstí zasahují sanitky, policie a hasiči,“informoval.

Podle šéfa národní policie Igora Klymenka je aktuálně šestnáct mrtvých včetně dvou dětí. Mezi oběťmi jsou podle jeho informací také ministr vnitra Denys Monastyrskyj, první náměstek ministerstva Jevhen Jenin a státní tajemník Jurij Lubkovyč.

15. února 2024 10:00 Čas čtení 7:56 AllatRa a její Tvořivá společnost varují před ohnivou apokalypsou. Cílí na Česko a Slovensko AllatRa a její Tvořivá společnost varují před ohnivou apokalypsou. Cílí na Česko a Slovensko

V průběhu dne počet mrtvých stoupl na osmnáct včetně tří dětí. Hospitalizováno bylo dvacet devět osob, mezi nimi patnáct dětí. Příčina havárie zatím není známa.

Média sdílela i video ukazující záběry těsně po dopadu. Jejich autenticitu se zatím nepodařilo ověřit.

Domů
Sdílet
Diskuse