Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
19. ledna 2023 10:11
Čas čtení 0:52

Počasí na víkend: Na většině míst v Česku bude sněžit, na horách i vydatněji

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Počasí na víkend: Na většině míst v Česku bude sněžit, na horách i vydatněji
Zdroj: TASR/Karin Ošvárthová

Stačí si sbalit lyže nebo snowboard a vyrazit na hory. Toto je předpověď počasí na nadcházející víkend.

Víkendová předpověď počasí, o které informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na svém webu, hlásí občasné sněžení téměř na všech místech Česka. Na horách může být sněžení i vydatnější. V noci bude mrznout, přes den se budou teploty držet kolem nuly. 

V pátek bude oblačno až zataženo, na východě země může občas sněžit. V noci teploty klesnou na –2 až –6 stupňů Celsia, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce může být i kolem minus osmi. Ve dne teploměr ukáže –1 až +3 stupně. Na Moravě a ve Slezsku očekávají meteorologové postupně mírný severní vítr o rychlosti tři až sedm metrů za sekundu.

V sobotu bude zataženo a postupně bude od východu na většině území občas sněžit. Zejména na horách může být sněžení vydatnější. V noci bude –1 až –5 stupňů, na západě až –7. Denní teploty se budou pohybovat mezi –3 až +1 stupněm. Povane mírný severozápadní vítr, v nárazech může dosáhnout rychlosti přes 50 kilometrů v hodině. Meteorologové varují, že od středních poloh se mohou tvořit sněhové jazyky.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

Občasné sněžení odhadují meteorologové také na neděli, a to na většině území. Během dne budou od východu srážky ustávat. V noci se teploty budou pohybovat mezi –1 a –5 stupni, přes den pak kolem nuly.

Počasí s nočními teplotami pod nulou a denními kolem nuly bude pokračovat i příští týden.

Domů
Sdílet
Diskuse