Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
21. ledna 2023 v 17:38
Čas čtení 0:42

V boji na Ukrajině zemřel bývalý příslušník jednotky Navy SEAL

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V boji na Ukrajině zemřel bývalý příslušník jednotky Navy SEAL
Zdroj: TASR/AP/Vadim Ghirda

Od roku 2019 byl veden jako dezertér.

Bývalý příslušník amerického námořnictva (Navy SEAL) Daniel W. Swift, který před čtyřmi lety dezertoval z armády, byl zabit v boji na Ukrajině. V pátek to potvrdil jeden z amerických představitelů. TASR o tom informuje na základě citací představitele v britské televizi Sky News. Zprávu jako první přinesl americký týdeník Time

Swift pocházel z amerického státu Oregon a bojoval na straně ukrajinské armády proti ruským okupačním silám. Podle zprávy byl zabit ve středu 18. ledna, kdy podlehl svým zraněním. Byl rozvedený a přežil čtyři děti.

Vojna, Ukrajina, RUsko
Zdroj: TASR

Informační centrum námořnictva uvedlo, že Swifta eviduje jako dezertéra od 11. března 2019. Získal vyznamenání za službu v Iráku a Afghánistánu. Poprvé se do služby Swift přidal v roce 2005. Záznamy o jeho činnosti, které má k dispozici Time, ale neobsahují o jeho službě žádné detaily. 

Uvádí se v nich, že byl součástí týmu pro operace v chladném počasí v Kodiaku v roce 2007, zároveň v „jednotkách speciálního boje na západním pobřeží“ od července 2007 do ledna 2014 a následně od roku 2017.

Mluvčí informačního centra dodal: „Nechci spekulovat, proč bývalý mariňák skončil na Ukrajině.“

Domů
Sdílet
Diskuse