Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
27. ledna 2023 9:07
Čas čtení 0:56

Australian Open: Krejčíková se Siniakovou jsou krok od obhajoby titulu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Australian Open: Krejčíková se Siniakovou jsou krok od obhajoby titulu
Zdroj: Getty Images/Daniel Pockett

Do finále postoupily díky výhře 6:2, 6:2 nad ukrajinsko-rumunskou dvojicí Martou Kostyuk a Elenou-Gabrielou Ruse.

Česko možná z prvního grandslamového turnaje sezóny neodjede s prázdnou. Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková v pátečním semifinále Australian Open porazily ukrajinsko-rumunskou dvojici Martu Kostyuk a Elenu-Gabrielu Ruse 6:2 a 6:2 a stejně jako loni si zahrají finále. Útočí také na čtvrtý zisk grandslamu v řadě. 

Češkám nahrává skvělá bilance a vítězná šňůra

Krejčíková a Siniaková neprohrály na turnajích Velké čtyřky (Australian Open, French Open [Roland Garros], Wimbledon a US Open) dvacet tři zápasů za sebou. Naposledy vypadly v prvním kole US Open v roce 2021.

I když začátek pátečního semifinálového zápasu nebyl ideální a Češky ve čtvrtém gamu odvracely brejkbol, zbytek zápasu měly pod kontrolou a postup do finále si zajistily hladce výhrou 6:2, 6:2. V Margaret Court Aréně trval zápas hodinu a osmnáct minut. Do finále pak Češky nastoupí proti japonské dvojici Shuko Aoyama a Ena Shibahara.

Společná bilance Krejčíkové a Siniakové je úctyhodná. V grandslamových turnajích dosáhly na šest titulů. Na Australian Open v roce 2022, French Open ovládly v letech 2018 a 2021, ve Wibledonu se radovaly také dvakrát (2018 a 2022). V roce 2022 dominovaly i na US Open. Kromě toho mají ve společné sbírce zlato z olympiády a Turnaje mistryň. 

Domů
Sdílet
Diskuse