Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
1. února 2023 8:06
Čas čtení 0:50

Platí výstraha před silným větrem, místy s nárazy kolem 20 m/s

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Platí výstraha před silným větrem, místy s nárazy kolem 20 m/s
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal výstrahu.

Výstraha ČHMÚ platí od středečních 10:00 do půlnoci na čtvrtek 2. února. Nízký stupeň nebezpečí platí pro celou Českou republiku, kromě části Jihomoravského kraje a Zlínský kraj.

Čerstvý západní až severozápadní vítr může místy v nárazech dosahovat až kolem 20 metrů za sekundu (70 kilometrů v hodině). Na horách to může být kolem 25 metrů za sekundu.

Meteorologové proto varují před možným poškozením stromů, lesních porostů a vznikem menších škod na budovách. Doporučují zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky a další. Lidé by měli rovněž dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

Stále je v platnosti také výstraha před sněhovými jevy. Týká se několika částí Královéhradeckého a Libereckého kraje a také částí Olomouckého a Moravskoslezského kraje. V těchto místech v polohách nad 700 metrů nad mořem se očekává tvorba sněhových jazyků, nad 900 metrů i závějí.

Domů
Sdílet
Diskuse