Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
2. února 2023 10:13
Čas čtení 0:46

Andrew Tate zůstává ve vazbě. Odvolání mu neprošlo

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Andrew Tate zůstává ve vazbě. Odvolání mu neprošlo
Zdroj: TASR/AP

Tate je se svým bratrem stále ve vazbě, zůstane tam minimálně do 27. února. Snaha o odvolání mu nevyšla.

Influencer byl společně se svým bratrem minulý měsíc zadržen pro podezření ze znásilnění, obchodu s lidmi a vytvoření organizované zločinecké skupiny. Tate i jeho bratr Tristan popřeli, že by se dopustili jakéhokoliv protiprávního jednání, uvádí The Guardian.

Dle rozhodnutí soudu má jejich zadržení trvat minimálně do 27. února. Soudce to vysvětlil slovy, že jsou obžalovaní schopni vykonávat trvalou psychickou kontrolu nad oběťmi. Andrew a Tristan se do Rumunska přestěhovali společně před pěti lety. Jak zveřejnilo BBC, policie proti bratrům zatím nevznesla žádné obvinění.

Poradkyně zastupovala tváře, jako je Chris Brown či Mike Tyson

Bratři si najali právní poradkyni Tinu Glandian, která měla pomoct právě s odvoláním. Podle ní je jejich zadržování po dobu delší než 30 dní porušením mezinárodního práva v oblasti lidských práv.

Glandian se specializuje na mezinárodní lidská práva. V minulosti zastupovala osobnosti, jako je zpěvák Chris Brown a bývalý boxer Mike Tyson. Spor okomentovala slovy, že na případ měly vliv „vnější tlaky“. Odmítla však vysvětlit, o jaké tlaky by se mělo jednat.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Pátrání začalo minulý březen poté, co měl jeden z bratrů znásilnit ženu. The Guardian uvádí, že Andrew a Tristan své oběti verbovali pomocí falešných slibů navázání milostného vztahu a svádění.

Domů
Sdílet
Diskuse