Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
4. února 2023 v 16:07
Čas čtení 1:03

Bude Hrad spolupracovat s influencery? Youtuber by mohl politická témata přibližovat mladým, věří mluvčí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Bude Hrad spolupracovat s influencery? Youtuber by mohl politická témata přibližovat mladým, věří mluvčí
Zdroj: ČTK/Hájek Ondřej

Podle Markéty Řehákové, mluvčí Petra Pavla, je současná struktura odboru komunikace velmi konzervativní.

S nástupem nového prezidenta Petra Pavla se zřejmě výrazně změní i styl komunikace Hradu s občany. Pavlova mluvčí Michaela Řeháková, která nahradí Jiřího Ovčáčka, považuje dosavadní odbor komunikace za příliš konzervativní. Pro stanici CNN Prima News uvedla, že chce klást důraz na sociální sítě a ve hře je i navázání spolupráce s influencery.

3. února 2023 v 13:33 Čas čtení 0:45 Čekali, že „napíše ten druhý“. Nakonec ale Petr Pavel inicioval schůzku se Zemanem, uskuteční se 13. února Čekali, že „napíše ten druhý“. Nakonec ale Petr Pavel inicioval schůzku se Zemanem, uskuteční se 13. února

Mluvčí pro mladé, jehož jméno je zatím nejasné

„Strukturu odboru komunikace budeme muset celkově upravit, aby odpovídala stylu Petra Pavla. Současná struktura je velmi konzervativní, absolutně postrádá audiovizuální oddělení či tým, který by spravoval sociální sítě. To bude určitě jedna z mých priorit,“vysvětlila Řeháková, kam se budou změny komunikace na Hradě ubírat.

Řeháková také potvrdila, že Hrad zamýšlí spolupracovat s youtuberem, který by politická témata zpřístupňoval mladým lidem. „V kampani jsme si komunikaci s influencery vyzkoušeli, máme s tím ty nejlepší zkušenosti,“ vysvětlila. Pozici zatím pracovně říká „mluvčí pro mladé“. O koho by se však jednalo, neupřesnila. „Zatím nic není rozhodnuto, ale jakmile bude dohoda na stole, určitě dáme vědět,“vzkázala přes Twitter.

Kromě oficiální komunikace se podle Řehákové změní i obsah zveřejňovaný na profilech Petra Pavla. Lifestylově zaměřené příspěvky by měly s nástupem do funkce nahradit ty pracovní. Fanoušci a fanynky kočky Micky, jejíž fotky Pavel na sociálních sítích občas zveřejňuje a která se těší velké oblibě, ale mohou zůstat klidní. „Chtěli bychom ale udržet i jeho (Pavlovu, pozn. red.) lidskou tvář a způsob komunikace, který ho lidem přibližuje. Micka proto nezmizí,“ ujistila mluvčí.

Domů
Sdílet
Diskuse