Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková ČTK
9. února 2023 15:38
Čas čtení 0:24

Při explozi propanbutanové lahve se v Košťanech na Teplicku vážně zranilo pět lidí. Dva zranění jsou v umělém spánku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Při explozi propanbutanové lahve se v Košťanech na Teplicku vážně zranilo pět lidí. Dva zranění jsou v umělém spánku
Zdroj: Wikimedia Commons/BlastKHK

Pět vážně zraněných si vyžádal výbuch v závodě v Košťanech na Teplicku. Podle hasičů explozi způsobil zbytkový propan-butan v servisované lahvi. Evakuováno bylo sedmnáct lidí.

Událost se stala ve čtvrtek 9. února krátce po jedenácté hodině. Zásah na místě už hasiči ukončili. Tři lidé utrpěli velmi vážná zranění a byli transportováni do vinohradské nemocnice na popáleninové centrum. 

9. února 2023 14:49 Čas čtení 0:20 Policie pátrá po čtrnáctileté Jiřině. Nevrátila se z vycházky do dětského domova v Mariánských Lázních Policie pátrá po čtrnáctileté Jiřině. Nevrátila se z vycházky do dětského domova v Mariánských Lázních

Nebezpečí dalšího výbuchu nehrozí, uvedli hasiči ve 12:20 na svém Facebooku. „Jednotky se vrací zpět na základny,“ řekl pro ČTK mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan s tím, že zásah byl již ukončen.

„Tři osoby, které utrpěly opravdu velmi vážná zranění, bylo zapotřebí uvést do umělého spánku,“ uvedl pro Seznam Zprávy mluvčí Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje Prokop Voleník. Zbylí dva zranění byli transportováni do ústeckého traumacentra. Evakuace okolí není podle hasičů nutná. 

Domů
Sdílet
Diskuse