Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
11. února 2023 18:15
Čas čtení 0:46
Dominik Vetrák

Rychle a zběsile 10: Režisér chtěl přepsat jen konec filmu, nakonec změnil celý scénář, trvalo mu to čtyři dny

Rychle a zběsile 10: Režisér chtěl přepsat jen konec filmu, nakonec změnil celý scénář, trvalo mu to čtyři dny
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY RYCHLE A ZBĚSILE
Uložit Uložené

Režisér nejprve odmítl možnost film natočit. Nakonec souhlasil a musel přepsat celý film.

Louis Letterier (Kurýr s Jasonem Stathamem) vystřídal Justina Lina na režisérské židli akčního snímku Rychle a zběsile 10. Jak řekl magazínu Variety, zpočátku nabídku odmítl, ale po přečtení scénáře hned volal studiu a ptal se, zda nabídka stále platí. Scénář byl prý tak skvělý, že ho hned přesvědčil. V tom případě je ale divné, že ho musel nakonec celý přepisovat.

Nejprve řekl představitelům studia Universal, že má nějaké nápady, co změnit, na což mu řekli, že musí změnit celý závěrečný akt snímku. Režisér byl tehdy v letadle a okamžitě začal scénář přepisovat. Přirozeně tak ale musel upravit i začátek scénáře a následně i prostřední část, takže nakonec přepisoval celý scénář. Zabralo mu to čtyři dny, během kterých téměř vůbec nespal.

Doporučeno
Rychle a zběsile 10 bude jeden z nejdražších filmů historie. Již nyní stojí 340 milionů dolarů, a to ještě není dokončen Rychle a zběsile 10 bude jeden z nejdražších filmů historie. Již nyní stojí 340 milionů dolarů, a to ještě není dokončen 19. listopadu 2022 12:28

Hned poté stál na place a režíroval jeden z nejdražších filmů historie. Přepisování a tvorba scénáře, jakož i příprava na režírování takového velkého blockbusteru obvykle trvají několik měsíců, a ne čtyři dny. Snímek dorazí do kin v polovině května.

Domů
Sdílet
Diskuse