Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková ČTK
14. února 2023 16:44
Čas čtení 0:57

Kurýři Woltu v Praze znovu protestují proti novému systému odměňování. Pochod omezí dopravu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Rozvážková společnost Wolt na konci ledna změnila způsob odměňování svých kurýrů. Jejím zaměstnancům klesly příjmy zhruba o dvacet procent. Úterní protest na pražském Václavském náměstí podpoří i šéf odborů Josef Středula.

Kurýři rozvážkové společnosti Wolt znovu protestují proti novému systému odměn, který firma zavedla na začátku ledna letošního roku. Organizátoři posledního protestu uvádí, že zaměstnancům kvůli tomu klesly platy asi o dvacet procent. Informuje o tom ČTK.

Kurýři se odpoledne sešli na Václavském náměstí v Praze. Od 16:30 byl naplánován pochod centrem Prahy a dále přes Hlávkův most k sídlu společnosti na Strossmayerově náměstí. 

1. února 2023 14:04 Čas čtení 3:32 Kurýři Woltu protestovali na Václavském náměstí proti snížení honorářů. Společnost tvrdí, že je spravedlivější Kurýři Woltu protestovali na Václavském náměstí proti snížení honorářů. Společnost tvrdí, že je spravedlivější
wolt protest stávka
Zdroj: ČTK/Kamaryt Michal

Po jednání s kurýry firma minulý týden oznámila zvýšení minimální odměny za objednávku. Částka by se po novém opatření měla zvýšit o deset až dvacet procent podle toho, ve kterém regionu kurýři pracují. Organizátoři protestu ale stále nejsou se současným stavem spokojeni a na úterý svolali další stávku. Zaměstnance podpořil i předseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josef Středula. 

Kurýři se sešli na pražském Václavském náměstí a poté pochodovali po magistrále k sídlu společnosti Wolt v Holešovicích. Policie na Twitteru oznámila, že protestní akce omezí dopravu po Praze. 

Wolt v současné době funguje v 15 českých městech a spolupracuje zhruba se 7000 kurýry. Na konci ledna společnost změnila způsob odměňování – například kurýři nově v mobilní aplikaci předem vidí, kolik peněz dostanou za vyřízení objednávky, a jejich odměna se počítá podle délky trasy, kterou urazili.

Domů
Sdílet
Diskuse